9 Mart 2012 Cuma

PEKMEZLİ FINDIKLI KEK

 Pekmezli Fındıklı Kekin nefis halleri:))




 şu haliyle tam yemelik...
 Süt ve yağ ialve olunca nefis rengi...
Yumurtayla çırpılmış pekmez hali:)) hımmm:) yerim ben yerim:)

Merhaba canlarım:)) Hayırlı cumalar:) Bu gün daha önce bahsettiğim sevgili Kader Hanım ın nefis Pekmezli Kekini pişirdim hımmm gerçekten nefis oluyor, pişerken ve yerken o nefis mis pekmez kokusuna diyecek yok. Ben tarife birde fındık parçası ilave ettim hım hım oldu:) Bu nefis kekin bir özlelliği diyabet yani şeker hastalarıda yiyebilir sadece üzerine pudra şekeri atmadan!
Pekmez yemiyen çocuklar için ve bizler içinde enerji deposu bir kek...  Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...


3 yumurta 
1 çay bardağı dut bekmezi 
1 çay bardağı fındık yağı 
1 çay bardağı süt
3 buçuk çay bardağı tam buğday unu 2 kere elenmiş
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
2 dolu çorba kaşığı kakao
3 iri avuç iri dövülmüş fındık içi
Üzeri için bol pudra şekeri 


Pekmez ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpalım.
Süt ve yağ ilave edip çırpmaya devam edelim. 
Un, kabartma tozu, vanilya, kakao ilave edip tahta kaşıkla karıştırmaya devam edelim.
Son olarak da fındık parçalarını ilave edip iyice karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökelim.
Ilık fırında kabarana dek pişirelim.
Ilımış keki kabından çıkartıp servis tabağına alalım.
Servis zamanı bol pudra şekeri serpip demli çay veya nes cafeyle servise sunalım. 
Not: Pudra şekerini yemeden biraz önce serpelim bekleme olunca şekerlenme oluyor!


Sevgilerimle
Banu Altun