16 Mart 2012 Cuma

Şehriyeli İki Renkli Pirinç Pilavı Sebzeli Et Tarifi




 Hanımlar bu et çok terbiyeli çünkü terbiyesini geceden ben verdim:))))

 Pilavın kavruluşu....Renklerin güzelliği:))
Hayırlı cumalar canlarım:) Mini ziyafet sofrası için Şehriyeli İki Renkli Pirinç Pilavı ve Sebzeli Et...Benim gibi vakti az olanlar için çalışan bayanlar için tam bir kurtarıcı:)  Denemeniz beğenmeniz  dileğiyle....

Şehriyeli İki Renkli Pirinç Pilavı

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
az et suyu tablet olarak ve tuz

Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alalım.
Yağ ısınınca arpa şehriyenin yarısını atıp kavuralım.
Şehriyeler renk alınca suyu süzülmüş tekrar bi sudan geçirilmiş pirinci tencereye alıp kavurmaya başlayalım.
Üzerine kalan arpa şehriyeleri de katıp kavuralım. Böylece arpa şehriyeler 2 farklı renk olacaktır.
Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca üzerine kaynar suyu, et suyu tabletinden çok az bir parça elimizle ufalayarak katalım, Tablette tuz oranı olduğundan tuzu biraz daha az atıp pilavımızı karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavımız göz göz oluca ocaktan alıp üzerine kalın bir peçete serip tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye alalım.


Sebzeli Et 

500 gr. antrikot et
sıvı yağ, kekik
1 kavanoz köz kırmızı biber
1 demet yeşil soğan ayıklanmış
10 adet kokteyl domates
kızartmak için sıvı yağ ve tereyağı

Etimizi geceden sıvı yağ ve kekikle iyice harmanlayıp dinlendirelim.
Dinlenmiş etleri teflon tavada az sıvı yağında arkalı önlü kızartalım.
Tavada ki yağı döküp az tereyağı ve sıvı yağ koyalım ısınınca tekrar etleri kızartalım.
Etlerimizi servis tabağına alalım.
Aynı yağda yeşil soğanları kızartalım etlerin üzerine alalım.
Domatesleri tüm olarak tavaya alıp hafifçe kızartalım.
Kızarmış domatesleri etin üzerine alalım.
Köz kırmızı biberi de  irice doğrayıp etin üzerine yerleştirelim.
Servise hazırdır.
Afiyet Olsun...

Sevgilerimle 
Banu Altun