30 Haziran 2012 Cumartesi

Tavuk Dürüm



Merhaba canlarım:) Bu sıcak havalarda karpuz ve soğuk zeytinyağlıdan başka bir şey yenmiyor biliyorum ama araya şöyle yağsız pişirdiğim tavuğu alıverdim. Fırın poşetinde tavuk evet hoş ama yinede zararlı olduğunu düşünüp fazla kullanmamaya özen gösteriyorum:(  Ekşi acı soğan karışınca hımmm hımm nefis oluyor. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Kalçalı Tavuk but (derili)
Kızartılmış patates (kalın çubuklar halinde kesilmiş bol yağda kızartılmış)
Beyaz soğan salatası (ince doğranmış soğan, limon, zeytinyağı, pul biber, sumak ve tuz)
Köz sivri biber, salatalık turşusu, ketçap, mayonez, hardal
Lavaş ekmeği

Tavuğu yıkayıp, kurulayalım.
Geniş ağızlı çelik tencereyi ocağa alalım.
Tencere iyice ısınsın.
Tam ısındığını anlamak için bir damla suyu tencereye atın.
Su damlası bilye gibi dönüyorsa, yıkanmış kurulanmış  tavuğun derili kısmı alta gelecek şekilde tencereye bırakalım.
Not: pişirme sırasında yağ, tuz ve baharat kullanmıyorum. 
Ağzını kapatıp, önce orta sonra kısık ateşte arkalı önlü kendi yağında pişirelim.
Lavaş ekmeğine ketçap, mayonez, hardal dökelim.
Patates kızartması, soğan salatası, köz biber, salatalık turşusu ve tavuk parçalarını ilave edip lavaşı dürüm şekline getirip servise sunalım. Afiyet olsun...

Sevgilerimle 
Banu Altun