14 Temmuz 2012 Cumartesi

ANTEP FISTIKLI FISTIK KURABİYE :)))



Kurabiye hamurunu şekil verirken ince tutarsak bisküvi tadında oluyor:) 
Bu şekli çıtır sevenler için...

Bu haliyle bile tam yemelik:)


Merhaba canlarım:)) Bugün kurabiyenin en sevdiğim hali fıstığa doymuş şekliyle geldim... Antep Fıstıklı Fıstık Kurabiye :)) yerken nefis fıstık kokusu gelmiyor mu hımmm  bitiyorum. Pudra şekeri ve kakao da üzerine nefis ötesi yakışıyor. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme

3 su bardağı un (hamurun durumuna göre arttırılır)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı kase margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. antep fıstığı çekilmiş
2 yemek kaşığı silme irmik
1 iri tutam nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için: pudra şekeri, toz kakao

Unu kabartma tozu ve vanilya iki kere eleyip çukur kaba alalım.
Unun ortasını açıp sıvı yağ, kase margarin, yumurta ve yumurta sarısı, toz şeker ve fıstığı ilave edelim.
İrmik ve nişastayı da ekleyelim. ( irmiği sıvı yağın üzerine denk getirin hemen bi yumuşasın diye)
Karışım birleşene kadar yoğuralım. Kurabiye hamuru fazla yoğrulma yı sevmez elimizi çabuk tutalım:)
Dolgun bir hamur elde edelim.
Unu azsa un hamur sertse sıvı yağ ile kıvam verelim.
15 dak. hamuru buzdolabında dinledirelim.
Hamura istediğimiz şekli verip az yağ sürülmüş yağlı kağıdın üzerine dizelim.
Önceden ısınmış 185 derece fırında pişirelim.
Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine çay süzgeçiyle pudra şekeri ve kakao serpip hımm bergomot aromalı çayla servise sunalım...
Afiyet Olsun

Sevgilerimle 
Banu Altun