8 Temmuz 2012 Pazar

BALLI KAYMAKLI EKMEK HIMMMM:)))

BALLI KULE 
Malzeme
2 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
Tost ekmeği
Kızartmalık sıvı yağ
Üzeri içi
Bal süzme
Krema kaymak
Antep fıstığı iri çekilmiş
Böğürtlen veya çilek reçeli
Yapılışı
Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla keselim. Ben geniş ağızlı su bardağı kullandım.
Bir kasede, yumurta, süt, tozşeker, vanilyayı çırpalım.
Ekmekleri bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Az havlu peçete de üzerinde fazla yağını alalım.
Servis tabağına kızarmış ekmeği alalım, az bal sürelim, antep fıstığı serpip kaymak sürelim.
Tane şeklin de yani susuz çilek reçeli tanesi de koyalım.
Üzerine ikinci dilim emeği koyalım.
Tekrar bal sürelim,antep fıstığı serpip üzerine kaymak sürelim, tekrar az bal üçüncü dilim ekmeği yerleştirelim.
En üste bal dökelim, az kaymak ve bol yeşil fıstık...
Afiyet olsun....
Boşuna bana şımartan tatlar denmemiş:)) 
Kahvaltı sofrasını şımartıp uyku açan ballı ekmekler:)

Ballı Dilimler

Malzeme
2 yumurta 
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya 
Tost ekmeği
Kızartmalık sıvı yağ
Üzeri için
Süzme bal 
Toz tarçın
Kaymak 
Yapılışı 
Tost ekmeklerini üçgen keselim.
Bir kasede, yumurta, süt, tozşeker, vanilyayı çırpalım.
Ekmekleri bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Az havlu peçete de üzerinde fazla yağını alalım.
Servis zamanı daha sıcakken üzerine bal ve toz tarçın döküp kaymakla servise sunalım...
Afiyet olsun...

Ballı dilimler elle yiyiniz yanın da aman tavşan kanı çayı unutmayın:))
Dizi izlerken de bu dilimler nasılda nefis gidiyor:))
Nartanelerim:)))
Kahvaltı sofrasını biraz renklendirmek için ben buldum bennnn:)))
Süslü Ballı kaymaklı ekmekler:))
Ekmekleri ızgara ısıtmayı aman unutmayın...
Nar taneleri hem göze hem damağa benden demesi:)))


Tatlı tatlı pazarlar canlarım:)) Pazar kahvaltısını ballandıracak Ballı Kaymaklı Ekmekler... Kim sevmez dimi:)) Hepsi nefis de en çook da şu 3 katlıyı sevdim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Sevgilerimle
Banu Altun