18 Ağustos 2012 Cumartesi

KURU MEYVELİ TURUFF:))

Kuru Kayısı Şekerlemesi

Kuru İncir Şekerlemesi




İyi bayramlar:)) Canlarım Şeker Bayramımız Kutlu olsun... Günlerimiz Şeker gibi geçsin....

Bayram şekerimi yine kendim yaptım:)) Adına Kuru Meyveli Turuff dedim aslında biz meyve şekerlemesi deriz:) böyle adı havalı oluyor:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Şekerlemenin özleliği kayısı veya incir küçük boy olcaklar minik minik. Kayısının güneş kurusu olmasını tercih edin derim...

1 paket mini kuru kayısı güneş kurusu veya mini incir
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
limon suyu
Arasına: kayısı için tüm badem, incir için ceviz kırığı
Üzeri için: hindistan cevizi  veya toz yeşil fıstık veya eritilmiş çikolata, ceviz - fındık kırığı isteğe bağlı hatta pasta süsü renklilerden çok yakışıyor:))

Kayısıları yıkayalım.
2 su bardağı suda 1 saate yakın ıslatalım.
Kayısıları sudan alalım.
Aynı suya şeker ilave edip kaynatalım.
Az kaynasın kayısıları ilave edelim.
Kıvam alana pişmiş kokusu gelene kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Ağzı kapalı iyice soğumaya bırakalım...
Soğuyan ürünü şerbetten alalım susuz bir şekilde hırpalamadan.
Aralarına incirin ceviz kırığı, kayısının tüm badem koyalım.
Hindistan cevizi veya diğer bir ürüne bolca bulayalım...
Servise hazırdır... Afiyet olsun...

Not: Kayısıyı kendi suyunda pişirin inciri başka tencerede kendi suyunda tatları karışır....

Sevgilerimle
Banu Altun