2 Ağustos 2012 Perşembe

NEFİS LEZZETLER

KÖMÜRDE ÇEVİRME TAVUK ve EKŞİLİ YAPRAK SARMA
En çok sevdiğim ikidir pişmiş tavuk ve ekşi içinde iri sarılmış dolma hımmm sevmemek mümkünmü:))
Dolma tarifi için tıkk tıkk Ekşili Yaprak Dolma

PEYNİRLİ KOLAY  PİDE
1 adet pide hamurunu yağlı borcam kabın içine alalım, parmak uçlarımızı yağa batırıp parmak uçlarımızla hamuru yerleştirelim.
Sosu İçin
yarım kutu salçacık
yarım çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı ev usulü biber salçası
karabiber, az ketçap, bir çimdik toz şeker, az kekik, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
hepsini karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
Malzeme 
2 adet yeşil sivri biber doğranmış
15 adet çekirdeksiz siyah zeytin
zeytin ve biberleri hamurun üzerine dizip fırına sürelim.
ÜST MALZEME
1 iri avuç rende kaşar peyniri
1 iri avuç çeçil peyniri
az ezilmiş beyaz beynir
1 yumurta hepsini karıştırıp harmanlayalım.
Biberler iyice pişince peynirli karışımı hamurun üzerine döküp tekrar fırına sürelim.
Peynir iyice eriyince servise hazır:)))

Pişmemişi bile gel beni ye diyor:)) sanki:)

KIRPIK BÖREK
Hımmm diyeyim:) Bu nefis böreğin tek farkı iç katlara yufkayı küçük parçalara bölerek yani yufkayı kırpıp koyuyoruz. İlk katta ki ve son katta ki yufka tüm olarak seriliyor. Böreğin malzemesi Börek tarifi ...
DOMATES SALATASI 
İşte benim domates salatam. Hımmm sıcak ekmeğin içini çıkartıp salatayla doldurup o löp ekmek içini de salatanın suyuna bandırıp ekmeğe kapak yapıp ham hammm:)))
Domates, kırmızı soğan, maydanoz, limon suyu, tuz, kırmızı pul biber, sızma zeytinyağı
Domatesi ve soğanı fındık fındık keselim, kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, kırmızı pul biber, sızma zeytinyağı katıp iyice karıştıralım. Yaklaşık yarım saat bekletip servise sunalım...
ETLİ DİLİMLER
Bizim evde en sık pişirilen çayın yareni hamurum...
1 yumurta
1 çorba  kaşığı yoğurt
un,su,tuz
Malzemeyi bir kaba alıp su ile yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
20 dak. streçe sarıp dinlendirelim.
Dilenmiş hamuru minik bezelere bölelim. Üzerine erimiş tereyağ sıvı yağ karışımı sürüp bezeleri üst üste koyup orta büyüklük de açalım. Tekrar hamuru topak yapıp ortadan ikiye bölelim. Tepsimin büyüklüğü kadar açık katı yağ sürülmüş tepsiye hamuru yerleştirelim.
İç harcı için: soğanı sıvı yağda kavuralım, küçük kesilmiş sivri biberi kavuralım ve kıymayı katalım, karabiber tuz katıp fazla kurutmadan kavuralım.
Fındık fındık doğranmış susuz domates ve 1 çay kaşığı salça katıp az pişirelim. İçimiz hazır...
Hamurun üzerine içi yerleştirelim.
Kalan hamuru da açıp üzerine yerleştirelim. Kare kare dilimleyip üzerine yağ karışımını bolca sürelim. Üzerine yumurta sarısı da sürüp çörek otu serpip fırına verelim...
Afiyet Olsun:)


Ben bide bu hamuru patatesli bol kaşar peynirili yapıyorum off sıcak sıcak nefiss gidiyor...


ÇİKOLATALI KREP 
Tatlı pasta isteğine kolay çözüm... Sıcacık krep hamurunun arasında erimiş nutella hımm ve üzerine bolca serpilmiş pudra şekeri veee bir koca bardak çay:))
Krep tarifi için tıkk.
NEŞE ENERJİ VEREN LEZZETLER:)
Offf çilek en sevdiğim meyve bide yanında koyu kıvamlı krem şanty ve kuru yemiş oldumu....
KAYISI REÇELİ
Rengi yeter dedirten tat:)) Tarif sevgili blog arkadaşım Gaye hanımdan kayısı reçeli hımm mükemmel oldu... 
Gayecim ikimizin de ellerine sağlık....

Merhaba canlarım:)) Bu gün sizlerle nefis lezzet karelerini paylaştım... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Sevgilerimle
Banu Altun