7 Ağustos 2012 Salı

SOĞANLI ET KAVURMASI





Merhaba canlarım:)) Kısa zamanda olcak nefis bir lezzet SOĞANLI ET KAVURMASI hımm nefis oluyor... Soğanı ne kadar çok olursa ve iyi pişmiş olursa o kadar nefis oluyor... Ben sıcak ekmeğin arasın da sade olarak yemeyi tercih edenlerdenim... Ama isteğe göre yanına patates kızartmada yakışıyor:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Teflon tava ısınınca jülyen kesilmiş dana etini tavaya alalım.
Eti kavuralım...
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip kavurmaya devam edelim...
İnce kıyılmış yarım ay şeklinde kuru soğanı ilave edelim.
Tuz karabiber katıp soğanlar etle bütünleşene kadar kavurmaya devam edelim...
Son olarak az 1 çay kaşığı kadar domates salçası ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edip  katıp tekrar kavuralım ve ocaktan alalım...
Servise hazırdır...
Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun