8 Eylül 2012 Cumartesi

TARHANA ÇORBASI DOMATESLİ * SARIMSAKLI

Sarımsak Soslu Tarhana Çorbası
İlaç niyetine:))
Tarhana Çorbası Domatesli

Selam canlarım:)) Havalar serinlemeye başladı çorbalar sofraları süsledi.... Benim vazgeçilmezim Tarhana Çorbası içi domates parçacıklı veya Sarımsak Soslu oyy oyy dumanı üzerinde mis gibi çorba detayları için buyrun...
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

TARHANA ÇORBASI DOMATESLİ

1 çay bardağı tarhana (ben acılı tercih ettim)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 domates rendesi
1 domates fındık fındık doğranmış
2çorba kaşığı yoğurt süzme yoğurt
yarım çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
yeteri kadar tuz
Tereyağ sıvı yağ ile yakılmış nane, kırmızı pul biber sosu

Yapılışı

Tarhanayı pişirmeden en az bir saat önceden 1 su bardağı suda ıslatalım.

Tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım ısınınca salçaları katıp kavuralım.

Salçanın kokusu gelince nane, fındık fındık doğranmış domates ve rende domatesi ilave edip şöyle bir kavurup ocağın altını söndürelim.

Hafif ılıyınca ıslatılmış tarhana, yoğurt ve 5 su bardağı kadar su, (çorba koyu olursa su miktarı artırılır) tuz ilave edip iyice karıştırıp tekrar ocağa koyalım.

Devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim...

Nane ve kırmızı biberi yağda yakıp çorbamızın üzerine döküp servise sunalım....

  SARIMSAK SOSLU TARHANA ÇORBASI  

Tarhanayı aynı şekilde pişiriyoruz. Sosumuz için tavaya tereyağ ve sıvı yağ koyalım. Isınınca 1 iri diş rende sarımsak katalım. Sarımsağın kokusu çıkınca yağ cızırdayınca nane ve kırmızı biberi katıp kaynayan çorbamıza ilave edelim. Çorbanın altını kapatalım. Servise hazırdır. Afiyet olsun...  

Sevgilerimle
Banu Altun