16 Ekim 2012 Salı

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU TOPLAR


Merhaba canlarım:)) Muz ve çikolatanın nefis hali Çikolata Soslu Muzlu Toplar tam bir kalori bombası ama yemeye değer:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Muzlu Toplar İçin Malzeme
2 paket petibör bisküvi
3 adet olgun muz
1 kase ceviz içi
hamur sert olursa az süt şekil vermek için.

Çikolata Sos İçin Malzeme 
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket çikolata sütlü veya bitter

Üzeri İçin: Toz yeşil fıstık

Topların Yapılışı 

  • Muzları küçük küçük doğrayalım.
  • Bisküvileri küçük parçalara bölüp muza katalım.
  • Ceviz kırıklarını da ilave edip iyice karıştıralım.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
Çikolata Sos yapılışı 

  • Sütün tencereye alalım
  • İçine şeker, un, nişasta ve kakao ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alıp göz göz olunca çikolata ve vanilyayı ilave edip ocaktan alalım.
  • Ara ara karıştırarak soğutalım. Üzeri kabuk tutmasın. 
Yapılışı 
  • Muzlu karışımdan ceviz büyüklüğün de parçalar kopartıp yuvarlayalım
  • Kaselere yerleştirelim.
  • Üzerine çikolata sos döküp tekrar dolapta 1-2 saat dinlendirip servise sunalım...
Afiyet olsun.

Sevgilerimle
Banu Altun