6 Ekim 2012 Cumartesi

KARLI KAYA KURABİYESİ




Pişmemiş hali bile yemelik:))

Merhaba canlarım:)) Bitter çikolata tadında nefis kurabiye Karlı Kaya Kurabiyesi ısrarla denemenizi tavsiye ederim... Ben tarif üzerinde biraz değişiklik yaptım portakal kabuğu yerine reçeli, damla çikolata, ceviz ilavesi ama nefis bir sonuç oldu. Beğenmeniz dileğiyle...

250 gr. kase margarin
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
çeyrek çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı küçük doğranmış portakal kabuğu reçeli susuz
3 çorba kaşığı acı kakao büyük marketlerde var kakao oranı yüksek oluyor
1 çay bardağı damla çikolata
pudra şekeri


  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri çatalla krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Un, kabartma, vanilya kakao, ceviz içi, portakal kabuğu reçeli ve damla çikolatayı katıp yoğuralım. 
  • Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayalım. Üstüne bastırmayalım.
  • Pudra şekerine iyice bulayıp yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 
  • Önceden iyice ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Kurabiyelere servis öncesi süzgeçle pudra şekeri serpip servise sunalım. 
  • Afiyet olsun... 
Sevgilerimle 
Banu Altun