21 Ekim 2012 Pazar

MUZLU DAMLA ÇİKOLATALI BADEMLİ KEK


 Bu keki ılık ılık yemeyi tavsiye ederim damla çikolatalar erimiş muzlar 
sıcacık hımmm nefis nefis...


 Bu haliyle bile yemelik...
 Yumurtanın kek adayı hali:))

Merhaba canlarım:)) Bayrama sayılı gün kaldı temizlik alışveriş yoruldummm:))
Kek çayın yareni bide nefis kokulu muz, çikolata, badem girince hımmm tam yemelik oluyor.
Ben bu nefis keki sıcak veya ılık yenmesini tavsiye ederim. Erimiş sıcak çikolata tadı muzun sıcak hali hımm:)
Muzlu Damla Çikolatalı Bademli Kek denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
4 yumurta
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 buçuk su bardağı tam buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı badem içi iri parçalara bölünmüş
1 çay bardağı damla çikolata
3 adet kokulu muz çilli muzların kokusu ve tadı çok nefis oluyor
Üzeri için damla çikolata

Yapılışı 

  • Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle yüksek devirde çırpalım
  • Yoğurt ve sıvı yağ ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • İki kere elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Damla çikolata, badem, küçük doğranmış muzu ilave edip karıştıralım. 
  • Yağlanmış kek kabına döküp üzerini tekrar damla çikolata serpip ılık fırında kabarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

Sevgilerimle 
Banu Altun