4 Ekim 2012 Perşembe

YUMURTALI TEREYAĞLI POĞAÇA






Merhaba canlarım:)) Tereyağı, mahlepin mis kokusu yumurtanın hamura kattığı yumuşaklıkla harmanlanmış nefis Yumurtalı Tereyağlı Poğaça denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Not: Biz buna evde YIMIRTALI POĞAÇA deriz:))))

Malzeme
250 tereyağ oda sıcaklığında bekletilmiş 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tüm yumurta 
3 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke 
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı elenmiş un

İçi için: maydanozlu beyaz peynir. İsteğe göre az dereotu da konabilir...

Üzeri için: 2 yumurta sarı az sıvı yağ ve bir çimdik toz şeker katılmış + çörek otu + susam

Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt , yumurta, yumurta sarısı ve sirkeyi bir kaba alıp mikserle çırpalım krema kıvamında olsun...

Un, tuz, mahlep ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini streçle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim.

Buzdolabından aldığımız hamuru 10 dak dinlendirip oval şekil verip arasına peynir koyup poğça şekli verelim. Yağlanmış yağlı kağıdın üzerine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dak kadar üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Sevgilerimle
Banu Altun