2 Kasım 2012 Cuma

DOMATES SULU PİLAV







Merhaba canlarım:)) Hayırlı cumalar:)) Hazır Kurban Bayramından çıktık bende etlerin yanına nefis yaren Domates Sulu Pilav tarifimi seçtim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Malzeme 
2 su bardağı baldo pirinç
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı domates suyu hazır değil kendimiz yapıyoruz:))
2 su bardağı tavuk veya et suyu
4 yemek kaşığı dolamalık fıstık
1/2 çay kaşığı Knorr sarımsaklı çeşni 
tuz, toz fesleğen
1 çorba kaşığı tere yağı 
Karabiber

Yapılışı 
  • Pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suda yarım saat ıslatalım
  • Islanmış pirinçleri yıkayıp süzelim.
  • Tencerede sıvı yağı ısıtalım, dolmalık fıstıkları katıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Pirinci katıp kavurmaya devam edelim. 
  • Şeffaflaşan pirinçlere sarımsaklı çeşni, tuz, fesleğen katıp karıştıralım. 
  • Tereyağı eritip kızdıralım pirinçlerin üzerine döküp tekrar karıştıralım.
  • Domates suyu ve kaynamış 2 su bardağı et suyu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Tencerenin ağzını kapatıp orta ateş de göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pişmiş pilavımızı 10 dakika dinlendirip bol karabiber serpip servise sunalım.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Banu Altun