13 Kasım 2012 Salı

MUZLU ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ





 Muhallebinin en nefis hali çırpılmaktan kabarcık kabarcık olmuş hımmm:))
 Muz, bisküvi, ceviz şımartan üçlü:))
Çikolatalı sosu dökülmeden bile yemelik hali...

Merhaba canlarım:)) Nefis Muzlu Çikolatalı Bisküvili Muhallebi tarifi uzun zamandır yayın bekliyordu denemeniz beğenmeniz dileğiyle.... 
Yarın 1 Muharrem bu ayı bilerek ve anlayarak geçirmemiz dileğiyle... 
1 Aralık sizlerleyim kısa bir ara....

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr.Oetker pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı sıvı kase margarin
1 paket vanilya
1 paket eti burçak veya eti kakaolu bisküvi
4 avuç dolusu iri ceviz kırığı
3 adet küçük doğranmış olgun kokulu muz
1 paket Dr. oetker çikolata sosu sütle hazırlanmış ve 1 paket sütlü çikolata ilave edilmiş.
Not: Çikolata sosu hazırlarken sütünü biraz azaltmanızı ve inmeye yakın 1 paket çikolata ilave etmenizi tavsiye ederim.

Yapılışı 
Süt ve şekeri kaynatalım.
Çukur bir kasenin içine pirinç unu ve nişastayı alıp yarım çay bardağı suyla boza kıvamına getirelim.
Kaynayan süte sürekli karıştırarak sicim şeklinde nişasta ve pirinç unu karışımını ilave edelim.
Sürekli karıştırarak 5 - 6 dakika kaynatalım.
Ocaktan almadan vanilya ve margarin katalım.
5 dakika kendi halinde ılımaya bırakılan muhallebiyi mikserin yüksek devirin de çırpalım.
Göz göz olan muhallebiyi kuplara pay edelim.
Rondodan geçirdiğimiz bisküvi, ceviz kırığı ve muz parçalarını harmanlayıp muhallebilerin üzerini kaplayalım.
Son olarak da bolca çikolata sosu döktüğümüz kupları fındık parçalarıyla süsleyip en az 1 gece buz dolabında bekletip servise sunalım.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle 
Banu Altun