13 Aralık 2012 Perşembe

ACILI HARDALLI KAŞARLI KURABİYE

Zeliha ablama sözümdü bu nefis kurabişler ama öyle nefis ki fırında çıktı ve bitmişler...
Bu tarif Zelihama ikram edemedim ama ben sana daha nefislerini yaparım ablam benim....



Merhaba canlarım:)) Buram buram hardal kokusuyla çay nerede dedirten nefis lezzet 
Acılı Hardallı Kaşarlı Kurabiye. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

Malzeme
100 gr. terem yağ
150 gr. eski kaşar peyniri rendesi
1 yumurta 
1 çorba kaşığı sirke 
1 çorba kaşığı hardal 
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber 
1 paket kabartma tozu 
2,5 su bardağı ve aldığı kadar un
tuz
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı 
Çörek otu 

  • Un kabartma tozu hariç tüm malzemeyi önce çatalla iyice karıştıralım.
  • Unu, tuz ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  • 15 dak hamuru dinlendirelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış tepsiye şekil verip dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otuyla süsleyelim. 
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 
Afiyet Olsun
Sevgilerimle
Banu Altun