2 Aralık 2012 Pazar

FISTIKLI ŞEKERLİ LOKUM HELVA :))

Kolonya ikramının yanına alışkın olduğumuz  çikolata lokum yerine mini un helvası ikramı
ben yaptım nefis oldu yiyen herkesin tadı damağında kalıyor benden demesi:))



Merhaba canlarım:)) Kısa bir aradan sonra tatlı bir tarifle geliverdim... Helvayı çok seviyommm her gün olsa yerim:)) daha çok helva yemek için un helvasını ön ikrama aldım:)) misafirlere lokum yerine Fıstıklı Şekerli Lokum Helva sunma fikri benden truf kağıtları da helvaya bi başka hava veriyor:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

200 gr tereyağı veya terem yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı yağda kavrulmuş
Üzeri için
kavrulmuş dolmalık fıstık
toz şeker
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp eritelim. 
  • Yağ eriyince unu katalım ve kavurmaya başlayalım.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. 
  • Undan koku çıkıp sararıp eriyince ocaktan alıp ara ara karıştırarak ılıtalım. 
  • Kavurduğumuz dolmalık fıstıkların yarısını helvaya katıp karıştıralım.
  • Üzerine toz şeker ve soğuk suyu koyup, tencereyi tekrar ocağa alalım kısık ateşte 5 dk. kadar karıştırarak pişirelim. 
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra dondurma kaşığıyla şekil verip truf kağıtlarına yerleştirelim.
  • Üzerini kalan kavrulmuş dolmalık fıstıklarla ve toz şekerle süsleyip servise sunalım.
Afiyet şeker olsun...


Sevgilerimle
Banu Altun