22 Aralık 2012 Cumartesi

Pazar Kahvaltısı İçin Öneriler :))

Sevgili blog arkadaşım Güncandan aldığım nefis  tarif tarifin linkini bulamadım ama....

Baharatlı Hellim Peyniri 
* Hellim peynirini ince dilimleyip ılık suda ıslatalım.
* Kırmızı pul biber, kekik ve isteğe göre naneye bulayalım.
* Yapışmaz tavada az yağda arkalı önlü pişirelim. 
* Pişmiş domatesle servise sunalım.

Sarımsaklı Mantar Kavurma 
* 3 diş sarımsağı dilimleyelim sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuralım.
* Doğranmış mantarları atıp kavurmaya devam edelim.
* Pişen mantarları ocaktan almadan kıyılmış maydanoz katıp karıştıralım.
Servise hazırdır...
Sirkeli Domates
Kahvaltı soframda olmazsa olmazım zeytinyağlı, sirkeli, turşu biberli 
mini domatesler:)))
Kavurmalı Domatesli Tost
Tost ekmeğinin içine: Kavurma, dilim domates, kaşar peyniri ve turşu biber koyup
tost makinesinde pişirelim. Arasına göbek yaprağı koyup servise sunalım...

Pazılı Börek İçi
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
2 orta boy kuru sağan
1 demet pazı 
kırmızı pul biber, karabiber, tuz 
* Tencereye yağı koyalım
* Isınınca küçük doğranmış soğanları katalım kavuralım
* Kıyılmış lahanayı katıp kavurmaya devam edelim.
* Ocaktan almadan baharatını ve tuzunu katıp tekrar karıştıralım

Pazılı Börek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ 
2 yumurta 
1 yemek kaşığı sirke , tuz 
aldığı kadar un
eritilmiş terem yağ, sıvı yağ karışımı
açmak için nişasta
Tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Yarım saat kadar hamuru dinlendirelim.
Küçük bezelere bölüp nişastayla açalım.
Her bezenin üzerine yağ sürelim. 
Tepsiyi katı yağla yağlayıp birinci kat yufkayı serelim.
İç malzemeye koyup üzerine ikinci açtığımız yufkayı serelim.
Böreğimizi dilimleyip üzerine yağ karışımından sürelim. 
Önceden ısıtılmış fırında pişirelim...


Merhaba canlarım:)) Pazar Kahvaltısı İçin küçük güççük öneriler paylaştım. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle.

Sevgilerimle 
Banu Altun