29 Aralık 2012 Cumartesi

ŞEKER PARE Annane usülü:))




Merhaba canlarım:)) 2012 son tarifi Şeker Pare annane usülü:)) Nefis bir ev tatlısı ben yemeye doyamayanlardanım... Tatlımız da şerbete doymuyor ölçü fazla gelmesin şurubunu yutuyor yutuyor ve pare pare dağılıyor tabakda da ağızda da:))) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Mutlu Yıllar:)) Hoşgeldin 2013

Malzeme 
250 gr kase margarin ben terem yağ kullanıyorum
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yumurta, 1 yumurta sarısını üzerine sürmek için ayıralım
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
Bir buçuk paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti
6 su bardağı su
6,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

  • Yağ ve pudra şekerini mikserle çırpalım.
  • Yumurtaları, sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip elimizle yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  • Hamura şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Şeker ve suyu kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
  • Ocaktan almadan limon suyunu ilave edip şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Pişen şeker pareleri fırından alıp 3 dak. dinlendirip ılık şerbeti üzerine dökelim.
  • Bir gece bekletip servise sunalım...
  • Afiyet olsun. 
Sevgilerimle
Banu Altun