25 Ağustos 2012 Cumartesi

KIVRIK POĞAÇALAR:)))





Merhaba canlarım:)) Bu sabah pek bi gülerek güne başladım:))
Bana yine kıvırdın Banu dendi:)) Ya ben kıvırmıyom kararsız terazim o kadar:))
Terazi kadınları beni anlar:))) Aslında bu lafa pek yabancı değilim yaa offff :)))
Ahh ahh ben bu kadar işle hiç bir yere yetişemiyom. Sivaslı Sema 1 yıl oldu buluşacaz ahhh Yasemin Hanımdan yardım alıp benim yüzüm yok sen çağır diyip valllaha bu hafta karşılaşacaz!!!
Ah ben ahh sopalık ben.....
Benim sabah  bir sürü kek siparişimin yanına da bizim eve adıma uyan bu nefis  Kıvrık Poğaçaları yaptım:)) Hımm nefis oldu . Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

3 su bardağı un + istenirse ilave un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep, tuz
2 iri avuç kaşar peyniri

Üzeri için: Yumurta sarısı, susam , çörekotu

Çukur kaba un, yoğurt, erimiş margarin, sıvıyağ, yumurta, kaşar peyniri, tuz, mahlep katıp yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan parçalar kopartıp elimizde uzatalım.
2 eşit uzun hamuru birbirine sarıp kıvıralım...
Yağlı kağıt serilmiş az yağlı tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip ısınmış fırına sürelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim...
Tavşan kanı çayla servise hazır...
Afiyet olsun:))

Sevgilerimle
Banu Altun





18 Ağustos 2012 Cumartesi

KURU MEYVELİ TURUFF:))

Kuru Kayısı Şekerlemesi

Kuru İncir Şekerlemesi




İyi bayramlar:)) Canlarım Şeker Bayramımız Kutlu olsun... Günlerimiz Şeker gibi geçsin....

Bayram şekerimi yine kendim yaptım:)) Adına Kuru Meyveli Turuff dedim aslında biz meyve şekerlemesi deriz:) böyle adı havalı oluyor:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Şekerlemenin özleliği kayısı veya incir küçük boy olcaklar minik minik. Kayısının güneş kurusu olmasını tercih edin derim...

1 paket mini kuru kayısı güneş kurusu veya mini incir
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
limon suyu
Arasına: kayısı için tüm badem, incir için ceviz kırığı
Üzeri için: hindistan cevizi  veya toz yeşil fıstık veya eritilmiş çikolata, ceviz - fındık kırığı isteğe bağlı hatta pasta süsü renklilerden çok yakışıyor:))

Kayısıları yıkayalım.
2 su bardağı suda 1 saate yakın ıslatalım.
Kayısıları sudan alalım.
Aynı suya şeker ilave edip kaynatalım.
Az kaynasın kayısıları ilave edelim.
Kıvam alana pişmiş kokusu gelene kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Ağzı kapalı iyice soğumaya bırakalım...
Soğuyan ürünü şerbetten alalım susuz bir şekilde hırpalamadan.
Aralarına incirin ceviz kırığı, kayısının tüm badem koyalım.
Hindistan cevizi veya diğer bir ürüne bolca bulayalım...
Servise hazırdır... Afiyet olsun...

Not: Kayısıyı kendi suyunda pişirin inciri başka tencerede kendi suyunda tatları karışır....

Sevgilerimle
Banu Altun

13 Ağustos 2012 Pazartesi

NEVZİNE TATLISI KAYSERİ YÖRESİ






Merhaba canlarım:)
Yarın Kadir Gecesi gecemiz mübarek olsun. Rabbim dualarımızı kabul eylesin amin.

Gelelim nefis ötesi tatlımıza Nevzine Tatlısına hımmm tahin ceviz şerbet karışımı ağızda dağılan beni şımartan tat:) Kayseri'nin yöresel bir tatlısı....Ben tarifi  Sevgili Hasretimden aldım:)) Sivaslı bacımdan tarif için linkin üzerine tık tıkk. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

HAMURU icin MALZEMELER:
  • 2 su bardagi un + aldığı kadar
  • 125g margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 corba kasigi yogurt
  • 1 cay bardagi tahin
  • yarim su bardagi cekilmis ceviz
  • yarim cay bardagi siviyag
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
SERBETI icin MALZEMELER:
  • 2 su bardagi seker
  • 2 bucuk su bardagi seker
  • 1 cay kasigi limon suyu
HAZIRLANISI:
  • Hamuru icin belirtigim malzemeleri yogurma kabina alip yogurun.
  • Firin kabiniza elinizle yerlestirin.
  • Önceden isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana dek pisirin.
  • Tatli soguduktan sonra hazirladiginiz sicak serbeti üzerine dökün.
  • AFIYET SEKER OLSUN :))
Sevgilerimle
Banu Altun

9 Ağustos 2012 Perşembe

ŞAMBABA KURABİYESİ PORTAKALLI

Lezzetinden çatlamış:))

Merhaba canlarım:)) Bu nefis Şambaba Kurabiyesi Portakallı Zehra Teyzeyle Konya yolcusu daha neler pişirdim onların tarifleri de zaman içinde sizlere...  Saat 5 den beri siparişleri yetiştirmeye çalıştım ve başardım:)) ohh be:)) bide bu ara elektrik kesintisi olacakmış ayyy dua ederek pişirdim aman elektrik gitmesin diye:)) Çayın yanında üzeri çıtır içi kıyır  miss portakal parçacıklı ve kokulu nefis kurabiyemi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
1 paket margarin terem yağ
1 yumurta + 1 yumurta sarısı içine
1,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi  *annem yapmış hımm minik minik*
Üzeri içi
1 yumurta akı
yereri kadar toz şeker

Derin cam bir kaptda toz şeker ve yumurta ve sarısını çırpalım.
Margarin, yoğurt ve portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edelim krema gibi olsun karışım.
Un ve kabartma tozunu katıp yoğuralım ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Son olarak da portakal şekerlemesini hamurun her yanına gelecek şekilde katıp tekrar yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
Önce yumurta akına sonra toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş hafif yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzreri hafif pembeleşene kadar pişirelim...
Ilıdıktan sonra bergomotlu çayla servise sunalım....
Afiyet Olsun

Sevgilerimle
Banu Altun


7 Ağustos 2012 Salı

SOĞANLI ET KAVURMASI





Merhaba canlarım:)) Kısa zamanda olcak nefis bir lezzet SOĞANLI ET KAVURMASI hımm nefis oluyor... Soğanı ne kadar çok olursa ve iyi pişmiş olursa o kadar nefis oluyor... Ben sıcak ekmeğin arasın da sade olarak yemeyi tercih edenlerdenim... Ama isteğe göre yanına patates kızartmada yakışıyor:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Teflon tava ısınınca jülyen kesilmiş dana etini tavaya alalım.
Eti kavuralım...
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip kavurmaya devam edelim...
İnce kıyılmış yarım ay şeklinde kuru soğanı ilave edelim.
Tuz karabiber katıp soğanlar etle bütünleşene kadar kavurmaya devam edelim...
Son olarak az 1 çay kaşığı kadar domates salçası ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edip  katıp tekrar kavuralım ve ocaktan alalım...
Servise hazırdır...
Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun

2 Ağustos 2012 Perşembe

NEFİS LEZZETLER

KÖMÜRDE ÇEVİRME TAVUK ve EKŞİLİ YAPRAK SARMA
En çok sevdiğim ikidir pişmiş tavuk ve ekşi içinde iri sarılmış dolma hımmm sevmemek mümkünmü:))
Dolma tarifi için tıkk tıkk Ekşili Yaprak Dolma

PEYNİRLİ KOLAY  PİDE
1 adet pide hamurunu yağlı borcam kabın içine alalım, parmak uçlarımızı yağa batırıp parmak uçlarımızla hamuru yerleştirelim.
Sosu İçin
yarım kutu salçacık
yarım çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı ev usulü biber salçası
karabiber, az ketçap, bir çimdik toz şeker, az kekik, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
hepsini karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
Malzeme 
2 adet yeşil sivri biber doğranmış
15 adet çekirdeksiz siyah zeytin
zeytin ve biberleri hamurun üzerine dizip fırına sürelim.
ÜST MALZEME
1 iri avuç rende kaşar peyniri
1 iri avuç çeçil peyniri
az ezilmiş beyaz beynir
1 yumurta hepsini karıştırıp harmanlayalım.
Biberler iyice pişince peynirli karışımı hamurun üzerine döküp tekrar fırına sürelim.
Peynir iyice eriyince servise hazır:)))

Pişmemişi bile gel beni ye diyor:)) sanki:)

KIRPIK BÖREK
Hımmm diyeyim:) Bu nefis böreğin tek farkı iç katlara yufkayı küçük parçalara bölerek yani yufkayı kırpıp koyuyoruz. İlk katta ki ve son katta ki yufka tüm olarak seriliyor. Böreğin malzemesi Börek tarifi ...
DOMATES SALATASI 
İşte benim domates salatam. Hımmm sıcak ekmeğin içini çıkartıp salatayla doldurup o löp ekmek içini de salatanın suyuna bandırıp ekmeğe kapak yapıp ham hammm:)))
Domates, kırmızı soğan, maydanoz, limon suyu, tuz, kırmızı pul biber, sızma zeytinyağı
Domatesi ve soğanı fındık fındık keselim, kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, kırmızı pul biber, sızma zeytinyağı katıp iyice karıştıralım. Yaklaşık yarım saat bekletip servise sunalım...
ETLİ DİLİMLER
Bizim evde en sık pişirilen çayın yareni hamurum...
1 yumurta
1 çorba  kaşığı yoğurt
un,su,tuz
Malzemeyi bir kaba alıp su ile yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
20 dak. streçe sarıp dinlendirelim.
Dilenmiş hamuru minik bezelere bölelim. Üzerine erimiş tereyağ sıvı yağ karışımı sürüp bezeleri üst üste koyup orta büyüklük de açalım. Tekrar hamuru topak yapıp ortadan ikiye bölelim. Tepsimin büyüklüğü kadar açık katı yağ sürülmüş tepsiye hamuru yerleştirelim.
İç harcı için: soğanı sıvı yağda kavuralım, küçük kesilmiş sivri biberi kavuralım ve kıymayı katalım, karabiber tuz katıp fazla kurutmadan kavuralım.
Fındık fındık doğranmış susuz domates ve 1 çay kaşığı salça katıp az pişirelim. İçimiz hazır...
Hamurun üzerine içi yerleştirelim.
Kalan hamuru da açıp üzerine yerleştirelim. Kare kare dilimleyip üzerine yağ karışımını bolca sürelim. Üzerine yumurta sarısı da sürüp çörek otu serpip fırına verelim...
Afiyet Olsun:)


Ben bide bu hamuru patatesli bol kaşar peynirili yapıyorum off sıcak sıcak nefiss gidiyor...


ÇİKOLATALI KREP 
Tatlı pasta isteğine kolay çözüm... Sıcacık krep hamurunun arasında erimiş nutella hımm ve üzerine bolca serpilmiş pudra şekeri veee bir koca bardak çay:))
Krep tarifi için tıkk.
NEŞE ENERJİ VEREN LEZZETLER:)
Offf çilek en sevdiğim meyve bide yanında koyu kıvamlı krem şanty ve kuru yemiş oldumu....
KAYISI REÇELİ
Rengi yeter dedirten tat:)) Tarif sevgili blog arkadaşım Gaye hanımdan kayısı reçeli hımm mükemmel oldu... 
Gayecim ikimizin de ellerine sağlık....

Merhaba canlarım:)) Bu gün sizlerle nefis lezzet karelerini paylaştım... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Sevgilerimle
Banu Altun