27 Ekim 2012 Cumartesi

Gönül Geçmiyor Yardan:))


Merhaba canlarım:)) En çoook sevdiğim defalarca dinlemeye değecek Türkü Ümmüşen'den Gönül Geçmiyor Yardan... Dinlemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Sevgilerimle
Banu Altun

24 Ekim 2012 Çarşamba

Kuru Meyveli Turuf :))

İçi ceviz parçalı incir şekerlemesi.

 Çikolata kaplı içi tüm bademli güneş kurusu kayısı şekerlemesi.

Merhaba canlarım:)) Bayram şekerimi tabi ki ben yaptım. Bu sefer de renkli şekere buladım, kayısıları da eritilmiş çikolataya buldım hımmm nefis ötesi oludu:))  Tarif için tıkk tıkk

Herkezin Kurban Bayramını Kutlarım...
Hayırlı bayramlar iyi bayramlar olsun. 

21 Ekim 2012 Pazar

MUZLU DAMLA ÇİKOLATALI BADEMLİ KEK


 Bu keki ılık ılık yemeyi tavsiye ederim damla çikolatalar erimiş muzlar 
sıcacık hımmm nefis nefis...


 Bu haliyle bile yemelik...
 Yumurtanın kek adayı hali:))

Merhaba canlarım:)) Bayrama sayılı gün kaldı temizlik alışveriş yoruldummm:))
Kek çayın yareni bide nefis kokulu muz, çikolata, badem girince hımmm tam yemelik oluyor.
Ben bu nefis keki sıcak veya ılık yenmesini tavsiye ederim. Erimiş sıcak çikolata tadı muzun sıcak hali hımm:)
Muzlu Damla Çikolatalı Bademli Kek denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
4 yumurta
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 buçuk su bardağı tam buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı badem içi iri parçalara bölünmüş
1 çay bardağı damla çikolata
3 adet kokulu muz çilli muzların kokusu ve tadı çok nefis oluyor
Üzeri için damla çikolata

Yapılışı 

  • Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle yüksek devirde çırpalım
  • Yoğurt ve sıvı yağ ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • İki kere elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Damla çikolata, badem, küçük doğranmış muzu ilave edip karıştıralım. 
  • Yağlanmış kek kabına döküp üzerini tekrar damla çikolata serpip ılık fırında kabarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

Sevgilerimle 
Banu Altun


16 Ekim 2012 Salı

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU TOPLAR


Merhaba canlarım:)) Muz ve çikolatanın nefis hali Çikolata Soslu Muzlu Toplar tam bir kalori bombası ama yemeye değer:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Muzlu Toplar İçin Malzeme
2 paket petibör bisküvi
3 adet olgun muz
1 kase ceviz içi
hamur sert olursa az süt şekil vermek için.

Çikolata Sos İçin Malzeme 
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket çikolata sütlü veya bitter

Üzeri İçin: Toz yeşil fıstık

Topların Yapılışı 

  • Muzları küçük küçük doğrayalım.
  • Bisküvileri küçük parçalara bölüp muza katalım.
  • Ceviz kırıklarını da ilave edip iyice karıştıralım.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
Çikolata Sos yapılışı 

  • Sütün tencereye alalım
  • İçine şeker, un, nişasta ve kakao ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alıp göz göz olunca çikolata ve vanilyayı ilave edip ocaktan alalım.
  • Ara ara karıştırarak soğutalım. Üzeri kabuk tutmasın. 
Yapılışı 
  • Muzlu karışımdan ceviz büyüklüğün de parçalar kopartıp yuvarlayalım
  • Kaselere yerleştirelim.
  • Üzerine çikolata sos döküp tekrar dolapta 1-2 saat dinlendirip servise sunalım...
Afiyet olsun.

Sevgilerimle
Banu Altun


11 Ekim 2012 Perşembe

BAL PARMAK TATLISI


Benim dilek çiçeğim:))

Merhaba canlarım:)) Tatlı yiyelim tatlı konuşalım dedim misafirlerime nefis Bal Parmak Tatlısı yaptım. Tabi ki nefis oldu sevgili blog arkadaşım
http://anneeligibireyhan.blogspot.com/2012/08/bal-parmak.html teşekkür ederim... Tarif de sadece şerbeti yaparken ölçüyü değiştirdim:)) Çok nefis olduğu için bir kaç yaptım da:)Sizlerin de denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Asıl tarif için linki tıklayın.... http://anneeligibireyhan.blogspot.com/2012/08/bal-parmak.html


MALZEMELER

125 gr.oda ısısında yumuşak tereyağ
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 çay kaşığı karbonat
1 çimtik tuz
yaklaşık 2,5 -3 su bardağı elenmiş un
3 yemek kaşığı kadar irmik

şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu

süslemek için:
fınfık veya ceviz kırıkları

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle Şerbet için şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatalım,almaya yakın limonu sıkalım.orta kıvamlı bir şerbet olacak ve ılımaya bırakalım.

  Ardından derin bir kabın içine sıvı yağ,pudra şekeri,yumurtalar ve tere yağını alıp iyice çırpalım.krema kıvamında olmalı.
İyice çırptıktan sonra karbonat ve bir çimdik tuzu da ilave edip karıştıralım.
Yavaş yavaş elenmiş unu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Hamur kulak memesi kıvamında olacak ve elinizle bastırdığınızda kıyır kıyır olacak,bu aşamadan sonra yoğurmayı bırakalım.

  Hamurdan cevizden büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekli (parmaktan biraz daha kalın olsun)verelim.Çırptığımız yumurta sarısını sürelim ve arkalı önü irmiğe bulayalım.
Ardından hafif yağladığımız tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.sakın az pişirmeyin şerbetlenince hamurlaşır.Belli bir aşamadan sonra çabucak yanabiliyor ona da dikkat edelim.

  Şekerpareleri fırından alalım ve 2-3 dakika bekletip ılık şerbeti üzerine boca edelim.
şerbet ılık,tatlı sıcak olacak ama fırından alır almaz değil ilk sıcağı çıkınca dökülecek.Arada tatlıları ters düz edebilirsiniz.tatlıyı biraz dinlendirelim,mesela sabah yaptıysak akşam servis edelim,akşamdan yaptıysanız ertesi gün servis edelim.birde tatlı şerbetini iyice çekince tatlıları şerbetten çıkarmanızı tavsiye ederim,yumuşayabilir.Mesela 24 saatten fazla olduysa artık şerbetten çıkarabilirsiniz.
Üzerini fındık veya ceviz kırıklarıyla süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun...


Sevgilerimle
Banu Altun

6 Ekim 2012 Cumartesi

KARLI KAYA KURABİYESİ




Pişmemiş hali bile yemelik:))

Merhaba canlarım:)) Bitter çikolata tadında nefis kurabiye Karlı Kaya Kurabiyesi ısrarla denemenizi tavsiye ederim... Ben tarif üzerinde biraz değişiklik yaptım portakal kabuğu yerine reçeli, damla çikolata, ceviz ilavesi ama nefis bir sonuç oldu. Beğenmeniz dileğiyle...

250 gr. kase margarin
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
çeyrek çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı küçük doğranmış portakal kabuğu reçeli susuz
3 çorba kaşığı acı kakao büyük marketlerde var kakao oranı yüksek oluyor
1 çay bardağı damla çikolata
pudra şekeri


  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, yumurta sarısı ve toz şekeri çatalla krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Un, kabartma, vanilya kakao, ceviz içi, portakal kabuğu reçeli ve damla çikolatayı katıp yoğuralım. 
  • Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayalım. Üstüne bastırmayalım.
  • Pudra şekerine iyice bulayıp yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 
  • Önceden iyice ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Kurabiyelere servis öncesi süzgeçle pudra şekeri serpip servise sunalım. 
  • Afiyet olsun... 
Sevgilerimle 
Banu Altun



4 Ekim 2012 Perşembe

YUMURTALI TEREYAĞLI POĞAÇA






Merhaba canlarım:)) Tereyağı, mahlepin mis kokusu yumurtanın hamura kattığı yumuşaklıkla harmanlanmış nefis Yumurtalı Tereyağlı Poğaça denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Not: Biz buna evde YIMIRTALI POĞAÇA deriz:))))

Malzeme
250 tereyağ oda sıcaklığında bekletilmiş 
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tüm yumurta 
3 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke 
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı elenmiş un

İçi için: maydanozlu beyaz peynir. İsteğe göre az dereotu da konabilir...

Üzeri için: 2 yumurta sarı az sıvı yağ ve bir çimdik toz şeker katılmış + çörek otu + susam

Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt , yumurta, yumurta sarısı ve sirkeyi bir kaba alıp mikserle çırpalım krema kıvamında olsun...

Un, tuz, mahlep ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini streçle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim.

Buzdolabından aldığımız hamuru 10 dak dinlendirip oval şekil verip arasına peynir koyup poğça şekli verelim. Yağlanmış yağlı kağıdın üzerine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dak kadar üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Sevgilerimle
Banu Altun

1 Ekim 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI İRMİK PASTASI

Sevgili Gülnur'un bebeği oldu Rabbim analı babalı büyütsün.
Bebek görmeye rahat bir zaman da gitcektim bir de baktım tayinleri çıkmış İst. gidiyorlar...
Eşimden haber bekliyorum akşama da yola çıkmış olurum deyince......
El çabukluğuyla bu nefis pastayı yaptım tabağın kenarlarını bile silmemişim:))



Merhaba canlarım:)) Haftaya nefis kolay Çikolatalı İrmik Pastası tarifiyle başladım... Asıl tarif üzerinde biraz değişiklik yapıp pastayı aratmayan bir tat elde ettim... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

 1 litre süt
7 kaşık irmik
10 kaşık şeker
3 çorba kaşığı kakao
yarım paket çikolata bitter veya sütlü
1 paket vanilya
1 adet olgun muz
7 adet petübör bisküvi
siyah üzüm eritilmiş çikolataya batırılmış
hindistan cevizi


  • Tencereye süt, irmik, şeker ve kakaoyu koyup iyice karıştıralım.
  • Koyulaşana kadar pişirelim.
  • Ocaktan almadan çikolata ve vanilyayı ilave edip ocaktan alalım.
  • Islatılmış kalıba yarısını dökelim
  • Bisküvi parçaları ve muz dilimlerini dizip üzerine kalan sütlü irmiği dökelim. 
  • En az 6 saat buzdolabında bekletip kalıptan çıkartalım.
  • Üzerini çikolataya batırılmış siyah üzüm koyalım
  • Pastamızın yanlarına hindistan ceviziyle kaplayalım. Yeşil fıstık da nefis oluyor...
  • Servise hazırdır. Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun