29 Aralık 2012 Cumartesi

ŞEKER PARE Annane usülü:))




Merhaba canlarım:)) 2012 son tarifi Şeker Pare annane usülü:)) Nefis bir ev tatlısı ben yemeye doyamayanlardanım... Tatlımız da şerbete doymuyor ölçü fazla gelmesin şurubunu yutuyor yutuyor ve pare pare dağılıyor tabakda da ağızda da:))) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Mutlu Yıllar:)) Hoşgeldin 2013

Malzeme 
250 gr kase margarin ben terem yağ kullanıyorum
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yumurta, 1 yumurta sarısını üzerine sürmek için ayıralım
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
Bir buçuk paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti
6 su bardağı su
6,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

  • Yağ ve pudra şekerini mikserle çırpalım.
  • Yumurtaları, sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip elimizle yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  • Hamura şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Şeker ve suyu kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
  • Ocaktan almadan limon suyunu ilave edip şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Pişen şeker pareleri fırından alıp 3 dak. dinlendirip ılık şerbeti üzerine dökelim.
  • Bir gece bekletip servise sunalım...
  • Afiyet olsun. 
Sevgilerimle
Banu Altun



22 Aralık 2012 Cumartesi

Pazar Kahvaltısı İçin Öneriler :))

Sevgili blog arkadaşım Güncandan aldığım nefis  tarif tarifin linkini bulamadım ama....

Baharatlı Hellim Peyniri 
* Hellim peynirini ince dilimleyip ılık suda ıslatalım.
* Kırmızı pul biber, kekik ve isteğe göre naneye bulayalım.
* Yapışmaz tavada az yağda arkalı önlü pişirelim. 
* Pişmiş domatesle servise sunalım.

Sarımsaklı Mantar Kavurma 
* 3 diş sarımsağı dilimleyelim sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuralım.
* Doğranmış mantarları atıp kavurmaya devam edelim.
* Pişen mantarları ocaktan almadan kıyılmış maydanoz katıp karıştıralım.
Servise hazırdır...
Sirkeli Domates
Kahvaltı soframda olmazsa olmazım zeytinyağlı, sirkeli, turşu biberli 
mini domatesler:)))
Kavurmalı Domatesli Tost
Tost ekmeğinin içine: Kavurma, dilim domates, kaşar peyniri ve turşu biber koyup
tost makinesinde pişirelim. Arasına göbek yaprağı koyup servise sunalım...

Pazılı Börek İçi
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
2 orta boy kuru sağan
1 demet pazı 
kırmızı pul biber, karabiber, tuz 
* Tencereye yağı koyalım
* Isınınca küçük doğranmış soğanları katalım kavuralım
* Kıyılmış lahanayı katıp kavurmaya devam edelim.
* Ocaktan almadan baharatını ve tuzunu katıp tekrar karıştıralım

Pazılı Börek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ 
2 yumurta 
1 yemek kaşığı sirke , tuz 
aldığı kadar un
eritilmiş terem yağ, sıvı yağ karışımı
açmak için nişasta
Tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
Yarım saat kadar hamuru dinlendirelim.
Küçük bezelere bölüp nişastayla açalım.
Her bezenin üzerine yağ sürelim. 
Tepsiyi katı yağla yağlayıp birinci kat yufkayı serelim.
İç malzemeye koyup üzerine ikinci açtığımız yufkayı serelim.
Böreğimizi dilimleyip üzerine yağ karışımından sürelim. 
Önceden ısıtılmış fırında pişirelim...


Merhaba canlarım:)) Pazar Kahvaltısı İçin küçük güççük öneriler paylaştım. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle.

Sevgilerimle 
Banu Altun

13 Aralık 2012 Perşembe

ACILI HARDALLI KAŞARLI KURABİYE

Zeliha ablama sözümdü bu nefis kurabişler ama öyle nefis ki fırında çıktı ve bitmişler...
Bu tarif Zelihama ikram edemedim ama ben sana daha nefislerini yaparım ablam benim....



Merhaba canlarım:)) Buram buram hardal kokusuyla çay nerede dedirten nefis lezzet 
Acılı Hardallı Kaşarlı Kurabiye. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

Malzeme
100 gr. terem yağ
150 gr. eski kaşar peyniri rendesi
1 yumurta 
1 çorba kaşığı sirke 
1 çorba kaşığı hardal 
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı acı kırmızı pul biber 
1 paket kabartma tozu 
2,5 su bardağı ve aldığı kadar un
tuz
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı 
Çörek otu 

  • Un kabartma tozu hariç tüm malzemeyi önce çatalla iyice karıştıralım.
  • Unu, tuz ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  • 15 dak hamuru dinlendirelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış tepsiye şekil verip dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otuyla süsleyelim. 
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 
Afiyet Olsun
Sevgilerimle
Banu Altun




2 Aralık 2012 Pazar

FISTIKLI ŞEKERLİ LOKUM HELVA :))

Kolonya ikramının yanına alışkın olduğumuz  çikolata lokum yerine mini un helvası ikramı
ben yaptım nefis oldu yiyen herkesin tadı damağında kalıyor benden demesi:))



Merhaba canlarım:)) Kısa bir aradan sonra tatlı bir tarifle geliverdim... Helvayı çok seviyommm her gün olsa yerim:)) daha çok helva yemek için un helvasını ön ikrama aldım:)) misafirlere lokum yerine Fıstıklı Şekerli Lokum Helva sunma fikri benden truf kağıtları da helvaya bi başka hava veriyor:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

200 gr tereyağı veya terem yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı yağda kavrulmuş
Üzeri için
kavrulmuş dolmalık fıstık
toz şeker
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp eritelim. 
  • Yağ eriyince unu katalım ve kavurmaya başlayalım.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. 
  • Undan koku çıkıp sararıp eriyince ocaktan alıp ara ara karıştırarak ılıtalım. 
  • Kavurduğumuz dolmalık fıstıkların yarısını helvaya katıp karıştıralım.
  • Üzerine toz şeker ve soğuk suyu koyup, tencereyi tekrar ocağa alalım kısık ateşte 5 dk. kadar karıştırarak pişirelim. 
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra dondurma kaşığıyla şekil verip truf kağıtlarına yerleştirelim.
  • Üzerini kalan kavrulmuş dolmalık fıstıklarla ve toz şekerle süsleyip servise sunalım.
Afiyet şeker olsun...


Sevgilerimle
Banu Altun