23 Ocak 2013 Çarşamba

Etli - Nohutlu - Tavuklu Pilavlar ve Hayırlı Kandiller

Hayırlı Kandiller Olsun...
Allah"in rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül günesiniz hiç solmasin, yüzünüz aydin olsun, kabriniz nur dolsun, makaminiz Firdevs, dualariniz kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

Etli Pilav
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
az et suyu tablet olarak ve tuz

Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alalım.
Yağ ısınınca arpa şehriyenin yarısını atıp kavuralım.
Şehriyeler renk alınca suyu süzülmüş tekrar bi sudan geçirilmiş pirinci tencereye alıp kavurmaya başlayalım.
Üzerine kalan arpa şehriyeleri de katıp kavuralım. Böylece arpa şehriyeler 2 farklı renk olacaktır.
Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca üzerine kaynar suyu, et suyu tabletinden çok az bir parça elimizle ufalayarak katalım, Tablette tuz oranı olduğundan tuzu biraz daha az atıp pilavımızı karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavımız göz göz oluca ocaktan alıp üzerine kalın bir peçete serip tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye alalım.
Pilavın eti için yazının üzerini tıklayın Daha önce tarifini vermiştim.
Lokum gibi kavrulmuş koyun etiyle pilavımız servise hazırdır.


Nohutlu Tavuklu Pilav

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
az et suyu tablet olarak ve tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut

Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alalım.
Yağ ısınınca arpa şehriyenin yarısını atıp kavuralım.
Şehriyeler renk alınca suyu süzülmüş tekrar bi sudan geçirilmiş pirinci tencereye alıp kavurmaya başlayalım.
Üzerine kalan arpa şehriyeleri de katıp kavuralım. Böylece arpa şehriyeler 2 farklı renk olacaktır.
Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca üzerine kaynar suyu, et suyu tabletinden çok az bir parça elimizle ufalayarak katalım, Tablette tuz oranı olduğundan tuzu biraz daha az atıp, haşlanmış nohutu ekleyip pilavımızı karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavımız göz göz oluca ocaktan alıp üzerine kalın bir peçete serip tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye alalım.
Üzeri İçin
Bu nefis nohutlu pilav tavuksuz olmaz ya fırın poşetinde pişmiş tavuk yada haşlanmış tavuğun suyunu süzelim az yoğurt, biber salçası, toz kırmızı biber, sıvı yağ karıştırıp tavuğu buna bulayıp ızgarada pişirelim hımmm lokum lokum oluyor:))

Merhaba canlarım:)) Mevlit Kandilimiz Mübarek Olsun. Rabbim duası kabul olan kullarından eylesin gecenin feyzine cümlemizi eriştirsin. 
Bu ara ev temizliğine kalktım kışında zor oluyor şöyle bez değmedik bir yer kalmadı oyy oyy çoook yoruldum bu ara gene kolay yemekler yaptım ama görüntü çook hoştu fotolayı verdim paylaştım:))
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgileirmle
Banu Altun