28 Şubat 2013 Perşembe

DİLLİ PAÇA ÇORBASI



Hayırlı cumalar canlarım:)) Bir zamanların orta direk sofrasının vazgeçilmezi Dana Dil fiyat olarak almışşş başını gitmiş her alışımda şaşırıyorum pahalılığına çünkü benim çocukluğumda et pahalı olduğu için biz nerdeyse tüm yemekleri dilli yapardık:))) Yumurtalı dil tarifime de bakmanızı tavsiye ederim:)) 
Soğuk havalarda ilaç gibi içilecek Dilli Paça Çorbası tarifim denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

Dil haşlama: Dili geniş bir kaba alalım, üzerini geçecek kadar su ve 1 çay bardağına yakın sirke ilave edelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim. Suyunu süzüp iyicene yıkayalım tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Tuz ve tane karabiber ekleyip 3 saate yakın pişirelim. Ocaktan alıp suyunu süzelim, soğuyunca kabuğunu soyalım, isteğimiz şekilde dilimleyelim...

Malzeme
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek tabağı kuşbaşı doğranmış dana dil 
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt 
1 yumurta 
1-2 damla limon suyu
Üzerine: Tereyağda az domates salçası, kırmızı toz ve pul biber yakalım
Sosu: Sarımsaklı sirke

Yapılışı 
  • Tencereye sıvı yağ alalım ısınınca doğranmış dana dili katıp kavuralım.
  • 5 - 6 su bardağı sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Çukur bir kasede yoğurt, un, yumurta ve 1-2 damla limon suyunu katıp iyice karıştıralım.
  • Çorbamızın suyundan kaşık kaşık yoğurtlu karışıma katıp çırpıp hızla karıştırarak çorbamıza ilave edelim. 
  • 5 dakikadan az fazla kaynatıp ocaktan alalım.
  • Son anda tereyağlı salçalı biber kızdırıp çorbamıza ilave edelim.
  • Servis zamanı sirkeli sarımsak sosuyla servis edelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Banu Altun