23 Şubat 2013 Cumartesi

PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇLERİ

PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇİ - 1
Malzeme
3 orta boy haşlanmış patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
1 dolu yemek kaşığı domates salçası 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, az tarçın
Rende kaşar peyniri
Yapılışı 
* Sıvı yağ tencereye alınır
* Yağ ısınınca küçük doğranmış soğan katılır kavrulur
* Soğanlar sararınca karabiber ve tarçın katılıp kavurmaya devam edilir
* Salçayı ekleyip 5-10 saniye daha kavuralım
* Ezilmiş patates, tuz ve baharatları ilave edip az kavurup ocaktan alalım.
Ben bu nefis patatesli  içi  soğuyunca bol tereyağlı gözleme de kullandım.
Patatesli içi yufkaya serdikten sonra isteğe göre kaşar peyniri serpip büktüm yufkaları 
tadı nefis ötesi:))
*******************************
PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇİ - 2
Malzeme
3 orta boy haşlanmış patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 dolu yemek kaşığı domates salçası 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, az tarçın
Kıyılmış maydanoz 
Yapılışı 
* Sıvı yağ tencereye alınır
* Yağ ısınınca küçük doğranmış soğan katılır kavrulur
* Soğanlar sararınca karabiber ve tarçın katılıp kavurmaya devam edilir
* Çok küçük doğranmış domates ilave edip kavuralım iyice
* Salçayı ekleyip 5-10 saniye daha kavuralım
* Ezilmiş patatesi katıp az daha kavuralım
* Tuz, kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edip az kavurup ocaktan alalım.
Nefis patatesli iç hazır yufkasını bekliyor...



Merhaba canlarım:)) Benim deyişimli lup lup yutumluk pamuk gibi börecikler yaptım :)) 
PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇLERİ biri domatesli maydanozlu diğeri salçalı kaşar peynirli ama ikisinin ortak noktası bol soğanlı acılı salçalı olması nefis börek içlerimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Sevgilerimle
Banu Altun