2 Şubat 2013 Cumartesi

Patlıcanlı Köz Kırmızı Biberli Bulgur Pilavı

Merhaba canlarım:)) Nefismi nefis çala kaşık yenecek Patlıcanlı Köz Kırmızı Biberli Bulgur Pilavı hımm şöyle üzerine bol acı biber yanına ayran oyy oyy diyeyim ...
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme tere yağ
2 adet patlıcan küp küp doğranmış ve kızartılmış
2 adet acı sivri biber minik doğranmış
1 adet iri kuru soğan yemeklik doğranmış
4 adet közlenmiş kırmızı biber kısa şeritler halinde kesilmiş
1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni
2 adet rende domates
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
yarım çorba kaşığı acı biber salçası
3 su bardağı et veya tavuk suyu
pul kırmızı biber, karabiber
Üzeri için: Kıyılmış maydanoz isteğe göre

Yapılışı
  • Yayvan bir tencereye sıvı yağ ve tere yağ koyalım
  • Yağ ısınınca soğanı kavuralım.
  • Soğanlar az yumuşayınca sivri biberleri katıp kavurmaya devam edelim.
  • Biber salçası ve domates salçasını katalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Domates rendesini ilave edelim, kırmızı pul biber ve sarımsaklı çeşniyi katalım az pişirelim.
  • Bulguru katıp karıştırarak özleşene kadar pişirelim.
  • Tavuk suyunu koyup tencerenin ağzını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • Önce harlı ateş, sonra orta en son da kısık ateşde pilavımızı pişirelim.
  • Pilavımız göz göz oldu mu az suluyken kızartılmış patlıcan ve köz kırmızı biberi ilave edelim.
  • Demlenen  Patlıcanlı Köz Kırmızı Biberli Bulgur Pilavamızı üzerine kıyılmış maydanoz ve pul kırmızı biber serpip servise sunalım.
Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun