15 Mart 2013 Cuma

Antep Fıstıklı İrmikli Un Hevası

Hayırlı cumalar canlarım:)) En çoook sevdiğim helvayı bu sefer de Antep Fıstıklı İrmikli Un Helvası olarak yaparak. İçi tane antep fıstık, toz fıstık, dolmalık fıstık hımmm nefis bir lezzet yanında çay oyyy diyeyim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket dolmalık fıstık ( 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulmuş)
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
3 su bardağı su
iki buçuk su bardağı toz şeker
100 gr antep fıstığı içi tüm şekliyle:)
Toz antep fıstığı

Yapılışı

Öncelikle su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatmadan iyice ısıtalım.

Diğer tarafta teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağ alalım.

Isınınca un ve irmiği ilave edip orta ateşte altın sarısı renk olana dek kavuralım.

Daha önceden kavurduğumuz dolmalık fıstık ve antep fıstığını yağı ile katalım karıştıralım.

Un ve irmiğin pişkin kokusu gelince tencereyi ocaktan alalım.

Bir taşım kaynamış olan şerbetini katalım. Hemen iyice karıştırıp ocağa alalım.

Tencerenin ağzı kapalı suyunu çekene kadar kısık ateşte tutalım. Fazla suyunu çektirmeyin.

Kısa bir demlenmeden sonra sıcak sıcak dumanı üzerinde helvamızı bol toz antep fıstığıyla süsleyip tavşan kanı çayla servise sunalım...

Not: Kavurma işlemi çok uzun sürdüğünden yağ daha fazla yanmasın diye fıstığı önceden kavurnayı tercih ediyorum...

Afiyet Olsun
Sevgilerimle
Banu Altun