18 Mart 2013 Pazartesi

ZEYTİN EZMELİ ve PEYNİRLİ NEFİS POĞAÇA

Ağızda dağılan poğaça fotoları:))
Yareni çay:))
İç malzeme...
Fırına girmeden az önce...
Merhaba canlarım:) Yemeye doyulmaz nefis bir poğaçayla geldim...
ZEYTİN EZMELİ ve PEYNİRLİ NEFİS POĞAÇA hamurana rendelenen özellikle İzmir tulum peyniri o kendine has kokusu aroması verdiği tat lezzete lezzet katıyor ve hamuru kıyır hıyır yapıyor...
Dişı peynirli hamur içi zeytin ezmeli tarifimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme 
1 paket terem yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı izmir tulum peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tepeleme kaymaklı yoğurt
1 yumurta
5 su bardağından az un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için: Zeytin ezmesi
Üzeri için: Yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı

  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve rende peyniri br kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Kabartma tozu, tuz katılmış unu eleyerek karışıma katalım ve elimizle yoğuralım. 
  • Hamuru 10-15 dak. dinlendirelim.
  • Hamuru minik parçalarda kopartıp elimizle yuvarlak açalım içine zeytin ezmesi koyup şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş ve az yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürelim. 
  • Nar gibi poğaçalar kızarınca sıcak sıcak tavşan kanı çayla servise sunalım:)
Afiyet olsun
Sevgilerimle
Banu Altun