5 Nisan 2013 Cuma

MANTARLI ETLİ BULGUR PİLAVI

Fotosunu çekerken yarenlerini unutmuşum... 
Yarenleri ayran, taze sarımsak, yeşil soğan...

Hayırlı cumalar... Bulgurun en nefis hali Mantarlı Etli Bulgur Pilavı denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle... 

Malzeme
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 iri kuru soğan 
3 diş sarımsak 
2 su bardağı pilavlık bulgur 
2 su bardağı et veya kemik suyu 
1 yemek kaşağı tereyağı 

Üst Malzeme 
1 Kavanoz mini mantar. Yıkayıp süzüp yağda soteleyelim.
300 gr kuşbaşı et yağda kavuralım. Son anda kekik ve kırmızı biberle tatlandırıp kavrulmuş mantara katalım.

Yapılışı 
  • Tencereye sıvı yağı alalım.
  • Yağ ısınınca ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavuralım.
  • Yıkayıp süzdüğümüz bulguru katıp az daha kavuralım.
  • Et suyu ve tuz ilave edip göz göz olup suyunu çekene kadar pişirelim. 
  • Pilavımızı dinlendirip servis tabağına alalım.
  • Üzerine kavrulmuş mantarlı eti serelim. 
  • Tereyağını eritip iki tıkırdasın kızdım deyince:))) pilavın üzerine yağımızı gezdirelim.
Afiyet Olsun
Sevgilerimle
Banu Altun