3 Mayıs 2013 Cuma

Kaşarlı Sucuklu Acukalı Poğaça






Hayırlı cumalar:)) http://hayattanazicik.blogspot.com/ düzenlediği Ben  Budum Etkinliği için ikinci tarifimi hazırladım. İlk tarifim şekerli kurabiyeydi şimdi de Kaşarlı Sucuklu Acukalı Poğaça yaptım. Bu poğaçanın içine acıka katmak benim fikrim çook nefis oluyor denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 



Malzeme 
1 paket terem yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tepeleme kaymaklı yoğurt
1 yumurta
5 su bardağından az un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için
1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase acıka 
24 kalın dilim ızgara edilmiş hafif pişmiş sucuk
Üzeri için: Yumurta sarısı

Yapılışır
  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt çukur bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Kabartma tozu, tuz katılmış unu eleyerek karışıma katalım ve elimizle yoğuralım. 
  • Hamuru 10-15 dak. dinlendirelim.
  • Hamuru minik parçalarda kopartıp elimizle yuvarlak açalım içine önce 1 dolu çay kaşığı acıka sürelim üzerine 1 dilim sucuk koyalım üzerine iri bir tutam kaşar peyniri rendesi koyup yuvarlak şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş ve az yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürelim. 
  • Nar gibi poğaçalar kızarınca sıcak sıcak tavşan kanı çayla servise sunalım:)
Afiyet olsun

Acuka Tarifi

2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı sirke, az tuz
yarım çay kaşığından az toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı pul biber
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 mini çimdik köri
İsteğe göre bazen çok az çemen tozu 

Tüm malzemeyi cam çukur bir kabın içersin de ezerek iyice karıştırıp servise hazırlayalım.
Not: Sarımsak sarımsak sasımsı bir koku vereceğinden 2 gün içerisinde tüketilmesini tavsiye ederim....

Nefis acukayı farklı tatlarla tüketmek için önerilerim ACIKA ÇEŞİTLERİ  linkin üzerini tıklayalım... 

Sevgilerimle 
Banu Altun