29 Temmuz 2013 Pazartesi

BULGURLU KÖFTE MALATYA YÖRESİ

BULGURLU KÖFTE 
Malzeme
250 gr. kıyma
1 su bardağı ince köftelik bulgur 
1 büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı tepeleme biber salçası 
1 çorba kaşığı  tepeleme domates salçası 
1,5 yemek kaşığı un 
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
1 yemek kaşığı terem yağ 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
1 litreye yakın su ve isteğe göre tuz 
Üzeri için: kıyılmış maydanoz ve limon 

Yapılışı 
Yoğurma tepsisine, bulgur, baharatlar ve salçayı katalım elimizi sıcak suya batırıp çiğ köfte yapar gibi yoğuralım.
Elimiz kurudukça bu işlemi yapalım.
Soğanı rendeleyip katalım, yoğurmaya devam edelim.
Kıymayı ve unu katalım macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. 
Köftelerimizi yuvarlayalım ortalarına iki parmağımızla bastıralım.
Köftemizi pişireceğimiz tencereye yağları alalım, ısınınca salçayı katıp karıştıralım şöyle bir kokusu çıksın ve üzerine kaynamış sıcak su ilave edelim. 
Tencerede ki su fokurdayınca köfteleri suya katalım kapağı kapalı  ortalama 25 dak. pişirelim.
Suyunu çekerse su ilave edelim.
Pişirme süresini kontrol ediniz kıyma çiğ kalmasın bulgurdan anlaşılmıyor ben ortalama süre verdim:)
Servis zamanı bol kıyılmış maydanoz ve  limon suyu sıkıp sıcak sıcak servis edelim. 
Pişirildiği gün tüketilmesini tavsiye ederim.
Afiyet olsun....



Merhaba canlarım:)) Nefis nefis Malatyanın Bulgur Köftesi tarifiyle geldim. Annemden öğrendiğim güzel nefis bir köfte biz acıyı ekşiyi çok sevdiğimizden booll boll katıp yeriz sizler için ölçüleri ayarlayıp da yazdım. Köftenin püf noktası macun kıvamın da çiğ köfte misali yoğurulacak o zaman nefis olur... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

Not: İlk kamera çekimim Uzman Tv oldu 2 tarif yaptım Gelin Tatlısı ve Fırında Acılı Tavuk bunları da izleminiz dileğiyle :)))
http://www.uzmantv.com/uzman/yemek-blogu-yazari-banu-altun

Sevgilerimle 
Banu Altun