20 Ağustos 2013 Salı

KISIR

 KISIR
Malzeme 
1 kase ince bulgur 
1 kase sıcak su 
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı acı biber salçası 
yarım çay bardağı sıvı yağ sızma zeytinyağı karışımı 
yarım limon suyu 
1 çorba kaşığı nar ekşisi 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot 
1 tutam toz kırmızı acı biber
7 dal yeşil soğan 
2 diş sarımsak 
yarım demet maydanoz 
2 orta boy domates 
Yapılışı 
Bulguru sıcak suyla ıslatalım ağzı kapalı.
Bulgur ılıyınca yoğurma kabına alıp, yağ, baharatlar, dövülmüş sarımsak, limon suyu, nar ekşisi ve salçayı katıp fotoda gösterdiğim şekilde bulguru iki avuç aramıza alıp ovuşturarak yoğuralım. 
Bu kısırın püf noktası sadece yoğurmasındadır avuç arası yapılıyor inanın tadını etkiliyor. Etsiz çiğ köfteyide sinide yoğurarak yaparım oda bi başka nefis oluyor :))
İnce kıyılmış maydanozu katıp yoğuralım iyice.
İnce kıyılmış  soğanı katalım her yerine dağılancaya kadar yoğuralım. 
Kabukaları soyulmuş küçük doğranmış domatesi ilave edelim macun kıvamına gelene kadar 
dediğim şekilde yoğuralım. 
Domates, biber ve limonla süsleyip servise sunalım.
Afiyet olsun...


Merhaba canlarım :)) Hepimizin çok sık yaptığı Kısırı birde benim usül tarif edeyim dedim. Çünkü gelen misafirlerim hep der senin kısırın bir başka güzel diye aslında el lezzeti ve yaparken katılan sevgidir güzel olan yoksa Kısır kısır işte soğan bulgur salça :)) Kendime göre mini püf noktamıda verdim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Sevgilerimle
Banu Altun