26 Ağustos 2013 Pazartesi

UFO BÖREK * SODALI BÖREK KIZARTMA

 UFO BÖREK *  SODALI BÖREK KIZARTMA
Malzeme 
4 adet yufka 
200 gr yumuşak beyaz peynir 
1 şişe maden suyu 
kızartmak için bol sıvı yağ 
Yapılışı 
Maden suyunun yarısını peynire katın ve iyice ezin sürülebilir kıvama gelsin. 
Yufkanın birini düz zemine yayalım. 
Yarısına peynirli harç parça parça koyalım yufka ince olduğundan sürülmez peynir yufkayı yırtar.
Diğer yufkaları ortadan ikiye bölelim.
Peynirli harcın üzerine yarım yufkayı serelim kalan maden suyunu yumurta fırçasıyla yufkanın üzerine serpeleyelim ve her yere peynir koyup üzerine diğer yarım yufkayı serpip tekrar maden suyu serpeleyip peynir kayalım. 
İşleme yufkalar bitene kadar böyle devam edelim. 
Katları yaparken peynir nerede yok görünüyor yeni yufkayı serpince o boşlıklara daha yoğun peynir koyalım. 
İşlem bitince en altta serdiğimiz peynir sürmediğimiz yufkanın yarısını diğer yufkanın üzerine kapatalım. 
Tıpkı puf böreği yapar gibi. 
Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar keselim. 
Malzemenin iyice özleşip iyi kabarması için 1 gece buzdolabında bekletelim. 
Ertesi gün bol kızgın yağda kızartalım. 
Havlu peçeteyle fazla yağını alıp çayla servise sunalım. 
Afiyet Olsun...

Not: Böreğimiz çok bereketli fazlasını derin dondurucuya koyabilirsiniz.Pişer pişmez sıcak yenmesini tavsiye ederim soğuyunca yenmiyor...

Hayırlı günler canlarım :) Huzurun evlerimizde Ülkemizde olması dileğiyle acı zulum çekenlerin bir an önce kurtulması selamate ermesi  dileğiyle güne haftaya başlıyorum...
Bugün Ufo Börek tarifiyle geldim. Mini Ufolar puf puf kocaman ağzına alıyorsun puf yok çıtır çıtır çok nefis çıtırlığını maden suyuna borçlu :)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle.
Sevgilerimle 
Banu Altun