13 Eylül 2013 Cuma

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU 

1 kg acı biber tombul ve sivri karışık
ikibuçuk kg yumuşak domates 
1 su bardağı üzüm sirkesi 
20 diş sarımsak 
2 limon suyu 
4-5 adet limon tuzu
kaya tuzu damak tadına göre
üzeri için maydonoz ve sıvı yağ 

Yapılışı 
Biberler yıkanır iğneyle delinir. 
Domates rendelenir.
Sirke, limon suyu, limon tuzu, rende sarımsak  ve tuz katılır. 
Not: Tuzunu çok aşırı atmayın çünkü bu sosu daha sonra bulgur pilavında, kısırda, mercimek çorbasında sos olarak kullanırsınız. 
Sıvı malzeme iyice karışır ve içine biberler katılıp harmanlanır. 
Kuru kavonozlara doldurulur. 
1 gece kavonoz ağızına tülbent serip bekletilir.
Sabah kavanozun üstü maydanozla kaplanır yağ dökülüp kavanoz kapakları kapatılır. 
2 gün güneş almayan yerde daha sonra buzdolabında 15 gün bekletilir. 
Turşumuz servise hazırdır. 
Afiyet olsun... 






Hayırlı cumalar canlarım :)) Nefisss DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU tarifim sizlerle. Sosu benim için çook kıymetlidir kısırların bulgur pilavının lezzet sırrıdır:) Mercimek çorbasına da servis zamanı koyarım hımmm... biberin acısı domatese geçmiş ki nefis nefis ya biberler oda domatesin ekşiyle pişmiş ye yiyebildiğin kadar:)) Hımm bide bu sosu yeşil zeytinde kullanırım biberleriyle birlikte bardak bardak çay içirtir... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle
Banu Altun