2 Eylül 2013 Pazartesi

YAĞLI KIRMIZI BİBER TURŞUSU


MALZEME 
2 kg kırmızı iri biber
2 litre su 
bir buçuk su bardağı sirke
2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı silme limon tuzu
2 çorba kaşığı toz şeker 
1 çorba kaşığı tane karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz 
2 demet dereotu 
1 baş sarımsak 

YAPILIŞI 
Kırmızı biberleri yıkayıp kuruluyalım. 
Biberlerin başlarını kesip ortadan ikiye bölelim.
İç çekirdeklerini ve içinde köpük gibi görünen damarlarını temizleyelim.
Büyük geniş tencereye, su, sıvıyağ, sirke, şeker, limon tuzu, tuz ve tane karabiberi koyup kaynatalım. 
Kaynayan suyun içine kırmızı biberleri atalım önlü arkalı haşlanacak şekilde fazla koymayalım. 
Önlü arkalı haşlanan biberleri tabağa alıp diğer biberleri haşlamaya bırakalım. 
Haşlama işlemi bitince biberler tam soğumadan ama sıcakda olmayacak !!! kavanoza biberleri dizelim arasına  yıkanmış kurulanmış sadece sapları kopartılmış dereotu, dilimlenmiş sarımsak koyup biberleri kat kat bu şekilde dizelim.
Kaynattığımız sirkeli yağlı suda ılıyınca biberlerin üzerine dökelim. 
Kavanozumuzun ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta bekletip servise sunalım...




Nefissss :)) Turşuyu yerken kırmızı biberini bırakıp ben sade dereotu yiyeceğim dahi dersiniz. Dereotu biberin o hafif sıcaklığında yumuşuyor yağ sirkeyide yedimi yenmezmi oooo :)))

Merhaba canlarım :) En sevdiğim tarif  YAĞLI KIRMIZI BİBER TURŞUSU ile geldim. Benim vazgeçilmez tarifim hani derlerya yüz akım işte bu tarif. Benim çocukluğumda peynir pek olmazdı soframızda çayda öğlenleri turşuyla ikram edilirdi ekmek arası acur, salatalık, biber turşusu çay kaymaklı bisküvi en özel ikramda. Bu turşu çay yanında oldumu özel ikramında özeli olurdu:)) 
Sizlerimde denemesi beğenmesi dileğiyle...

Sevgilerimle
Banu Altun