10 Eylül 2013 Salı

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

 YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt 
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya 
Üzeri için: Toz tarçın ve kakao

Yapılışı 
Un ve yağ kavrulur.
Süt ilave edip karıştıralım. 
Topaklı bir karışım olacak merak etmeyin sürekli karıştıralım. 
Şekeri de ilave edelim. 
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilya ekleyelim. 
15-20 dak. mikserler çırpalım kabar kabar olsun muhallebinin içinde mini hava kabarcıkları olacak. 
Dikdörtgen borcamı suyla ıslatıp tavuk göğsünü yayalım.
1 gece buzdolabında kalan tatlımızı şeritler halınde keselim. 
Rulo kaymak gibi sararak servis tabağına alalım. 
Üzerine tarçın ve kakao serpip kaymaklı maraş dondurmayla 
servise sunalım.
Afiyet Olsun...
Merhaba canlarım :)) Şu yalancı adına çook gülerim herşeyin bir yalancısı olur yalancı dolma, yalancı profitöröl işte bu da Yalancı Tavuk Göğsü tarfi :)) ama çook lezzetli... Gerçeğinden hiç farkı yok denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle 
Banu Altun