18 Ekim 2013 Cuma

ÇİKOLATALI ANTEP FISTIKLI REVANİ sanki şerbetli pasta :))


ÇİKOLATALI ANTEP FISTIKLI REVANİ

6 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım portakal kabuğu rendesi
80 gr eritilmiş çikolatala bitter
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı file veya iri dövülmüş antep fıstığı


Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri İçin
2 poşet krem şanty
1 su bardağı süt

Önce şerbeti yapalım. Şekerle suyu kaynatıp kıvam tutunca limon suyu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp soğumaya bırakalım.

Revani için yumrutaları derin kaba kıralım şekerle köpürene kadar iyice çırpalım. Yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim. Elenmiş un , irmik, kabartma tozu, vanilya, portakal kabuğu rendesi, eritilmiş çikolata, kakao ve antep fıstığını katıp iyice karıştıralım. Yağlanmış kare borcam kaba dökelim önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 - 40 dakika yani üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkan revaniyi harı gidene kadar dinlendirip soğuk şerbeti dökelim dinlemneye bırakalım.

Cam kabın içinde 2 paşet şantiyi 1 bardak sütle çırpıp katı bir kıvam elde edelim buzdolabında 4-5 saat kadar bekletelim.

Servis zamanı revanileri kare dilimleyelim. Dilimi enlemesine kesip arasına kremşanty sıkıp servis tabağına alalım üzerini de krem şantyle süsleyip servise sunalım... 

Afieyt olsun....


Şerbetli pasta kıvamında bir nefis tatlı :))

Not: Revani çook bereketli orta dilimleri büyük tabağı dolduruyor kalanını 2 gün sonra loklamalık dilimledim gene içi şantyledim mini pastacıklar yaptım. Kolay yenmesi için pasta kağıtlarının içine koydum tam 25 parça çıktı :))  Pastacık diyorum kimse anlamıyor revanimi pastamı içinde çikolata ve kakao olduğundan şerbeti çook çekiyor! siz isterseniz 1 su bardağı su, yarım çay bardağı şekerle şerbet yapıp tam servis zamanı üst kuru bölüme dökebilirsiniz. 



Nefis acuka, revani, truf, poğaça, çay ve sevgi dolu kalpler :))

Dost iyi günde gülümsemeyi muhabbeti paylaşan, kötü günde acını ağını paylaşandır. Dostunun kim olduğunu kara ve acı gününde anlıyor insan... 
Gerçek dostlara sımsıkı sarılıp yüreğini evini açıp 
tatlı sohbetler muhabbetler.... 
Sofralar bereketli evler neşeli olsun... 
Hayırlı cumalar canlarım:)) Bayramdan çıktık sayılır tatlıya da doyduk ama :) ben nefis şerbetli pasta tadında ÇİKOLATALI ANTEP FISTIKLI REVANİ nin tarifini paylaşayım dedim. Bayram öncesi sevgili Safiyecim için yapmıştım 3 aydır gelcem diyordu gelemedi ha bugün ha yarın kısmet ekim ayına oldu yollar uzun olunca aynı şehirde yaşasak bile bide iş hayatı olunca malesef böyle oluyor...
Sizlerin de ÇİKOLATALI ANTEP FISTIKLI REVANİ yi deneyip beğenmeniz dileğiyle...


Sevgilerimle
Banu Altun