26 Ekim 2013 Cumartesi

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

Malzeme 
2 kg. kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 su bardağı sirke 
1 çay bardağı limon suyu 
1 çay bardağı sıvı yağ 
Yeterince turşu tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu 

Yapılışı
Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın. 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kırmızı biberleri dizelim. 
Fırında kabukları yumuşayana kadar tutalım. 
Fırından aldığımız biberleri soyup, ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayalım.
Sarımsakları dövelim, sireke, yağ, limon suyu, tuz, ve limon tuzunu bir kaba alıp iyice karıştıralım. 
Çukur bir kaba eğer kışlık yapıyorsanız cam kavanoza 1 kat kırmızı biber üzerini örtecek kadar hazırlanan sirkeli karışımı dökerek malzeme bitene kadar kat kat aynı işlemi yapalım. 
Kışlık olan kavanozun üzerine sıvı yağ döküp ağzını sıkıca kapatalım. 
Hemen tüketeceksiniz üzerini kaplayan suyu yeterlidir en az 3-4 gün bekletip servise sunabilirsiniz. 
Not: Turşu suyunun ölçüsü mükemmel bir ölçüdür:)) az gelirse aynı ölçüyü çay bardağına dönderip ek yapabilirsiniz... 



Merhaba canlarım:)) Nefis kırmızı biberin mevsimi geçti sayılır ama tarif şimdiye yetişti... Hep kırmızı biber seçerken ben böyle yaparım derim cevapsa tarifini ver denir bende yayınlıyacağım derim sene geçer:)) Canlarım tarif çok olduğu için biri benden tarifi kağıda yaz dedimi çok zorlanıyorum sonra tüm ölçüler aklımda değil bunlar reçetedir :) nihayet yayında olan KIRMIZI BİBER TURŞUSU denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
                                     Sevgilerimle 
                                      Banu Altun