3 Kasım 2013 Pazar

SEMİZOTLU CACIK

SEMİZOTLU CACIK
1 demet semizotu
3 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt 
3 diş sarımsak 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
2 adet iri salatalık
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Servis zamanı buz küpleri:)

Yapılışı 
Semizotunun yapraklarını, küp doğranmış salatalığı, ezilmiş sarımsağı, içine az su katılıp çırpılmış yoğurt ve süzme yoğurdun içen katalım.
Servis kabına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızı pul biber serpip, buz küplerini ekleyip servise sunalım... 
Not: Tuzunu yiyeceğimiz kadarına atalım. Tuz semizotunu pörsütür!!!

Merhaba canlarım... Sizleri çok seviyorum iyiki varsınız... 
Bu gün küçük bir öneri tarifle geldim. Semizotlu Cacık bulgur pilavı yareni tek başına da nefis doyurucu bir tat denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle
Banu Altun