21 Aralık 2013 Cumartesi

BOŞNAK TURŞUSU

BOŞNAK TURŞUSU
1 büyük kase lahana turşusu 
4 adet kırmızı köz biber turşusu 
4 adet sivri turşu biber
4 adet yasemin acı biber turşusu 
3 adet taze domates
1 çorba kaşığı acı biber sosu 
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 
 5 diş sarımsak ezilmiş 
1 fincan nar ekşisi 
yeteri kadar limon suyu ve sirke 
Yapılışı
Turşuları şöyle bir sudan geçirip iyice süzelim üzerine sirke serpelim. 
Lahana turşusunu kıyalım. Köz biber turşusunu, biber turşularını doğrayalım. 
Domatesin kabuklarını soyup küçük doğrayalım. 
Hepsini çukur bir kapta harmanlayalım.
Sos yapmak için çukur kaba, sızma zeytinyağı, acı biber sosu, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, limon suyu ve sirke katıp iyice karıştıralım. 
Turşularla sos malzemesini bir harmanlayalım.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servise sunalım. 
Afiyet olsun... 

Güzel bir hafta sonu dilerim :)) Bu gün sevgili yemek ustası Emine Beder Hanımefendinin yemek poroğramı Mutfak Aşkın da yapmış olduğum turşuyu bide blogda yayınlayım dedim. 
Emine Hanımın Şenay Hanımın kulaklarını çınlatarak güzel günü anarak yedik bizde Boşnak Turşusunu ben salata olarak sunarım ekmeğin arasına ızgara soslu et diğer ekmeğin arasına bu nefis salata oyyyyy... 
Et yemekleri yanına çok yakışan ekşiyi acı sevenler için nefis lezzet BOŞNAK TURŞUSU sizlerin de denemesi beğenmesi dileğiyle... 
Sevgilerimle
Banu Altun