18 Aralık 2013 Çarşamba

EBRULİ KURABİYE

EBRULİ KURABİYE 
Malzeme 
250 gr. kase margarin 
2 yumurta 
1 su bardağı pudra şekeri 
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
yarım portakal kabuğu rendesi 
2 çorba kaşığı kakao + az pudra şekeri 
Yapılışı 
Derin kapta yumurta, pudra şekeri ve margarin çatalla çırpalım. 
Elenmiş un, kabartma tozu vanilya katıp elimizle yoğuralım. 
Hamuru ikiye bölelim.
15-20 dak dinlendirelim. 
Bir bölümüne toz şekerle ovulmuş portakal kabuğu rendesi katıp yoğuralım merdaneyle orta kalınlıkta dikdörtgen açalım. 
Diğer bölümüne kakao ve pudra şekeri katıp yoğuralım merdaneyle açıp portakal kabuklu hamurun üzerine serelim. 
Üst üste koyduğumuz hamuru rulo saralım. 
İnce dilimleyelim. 
Dilimleri avuç içimiz de yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 
Kurabiyeleri önce kızgın fırına sürelim.
Sonra fırın derecesini 150 kadar düşürerek azar azar düşürerek yarım saate yakın pişirelim.
Çaylar hazır olsun :) Afiyet şeker olsun... 
Merhaba canlarım :)) Çayın en kıymetli zamanı soğuk kış günlerine yaren sohbeti tatlandıran tariflerim devam ediyor. 
Ebruli Kurabiye lezzetinden çatlamış nefis lezzeti denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Çay kurabiye bahane tabi ki sevdiklerimiz yüreğimizi ısıtan, tatlı olan dilleri, doyuran varlıklarıdır... 
Sevgi dolu yüreklere
kocaman sevgilerimle:))
Banu Altun