8 Aralık 2013 Pazar

Patlıcanlı Muhammara - Yeşil Zeytin Kavurması - Sucuklu Tereyağlı Tava Böreği

PATLICANLI MUHAMMARA
Malzeme 
Benim biraz ölçüler farklı :)) banuş usulü için
5 adet közlük al biber
2 kalın patlıcan 
2 diş sarımsak 
1 talı kaşığı sirke
1 çimdik toz şeker
isteğe göre tuz
1 çay bardağı ceviz içi 
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 
1 yemek kaşığı silme biber salçası 
1 çay kaşığı tepeleme domates salçası 
karabiber, kimyon, pul kırmızı biber
Yapılışı 
Patlıcan ve al biberler közlenir soyulur.
Rondoya konur ve ceviz içi hariç tüm malzeme ilave edilip macun gibi olana kadar rondo dan geçilir.
Servis önceci iri dövülmüş cevizler ilave edilip karıştırılır. 
Sıcak ekmek çay beyaz peynir, zeytin yareni servise sunulur.
Afiyet olsun....
Yapımı kolay lezzeti doyumsuz Patlıcanlı Muhammara ....

Yeşil Zeytin Kavurması
Bu nefis tarif de Sevgili Sahrap Soysal dan. Bi yapın vazgeçemezsiniz..

Yeşil Zeytin Kavurması
Malzeme
1 kavanoz halka şeklinde doğranmış yeşil zeytin
1 fincan sızma zeytinyağı 
4 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı silme domates salçası 
1 yemek kaşığı silme acı biber salçası 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik 
Yarım fincan nar ekşisi
Yapılışı 
Tavaya zeytinyağını koyalım.
Tavada ki yağ ısınınca salçaları katıp kavuralım.
Dövülmüş sarımsakları ilave edip kavuralım.
1 saat suda ıslattığımız yıkayıp süzdüğümüz yeşil zeytinleri katıp 10 dak. ara ara karıştırarak kavuralım. 
Ocaktan almadan önce baharatları katıp kavuralım ocağı söndürmeden az önce nar ekşisini katıp karıştırıp ocaktan alalım.
Ekmek arasına koyalım hımmm yanına büyük çay bardağında çay yağlı sert beyaz peynir evde sadece hımmm hımm sesi ve şıpırtı olacağı kesin:))
Afiyet Olsun..


SUCUKLU  TEREYAĞLI TAVA BÖREĞİ 
3 yufka 

3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kase peynir çeçil peyniri, taze kaşar peyniri ve yağlı beyaz peynir.
çeyrek kangal sucuk veya sucuk köfte benim dondurucuda sucuk köftem vardı onu kullandım :))
Sosu İçin
2 yemek kaşığı sıvı yap
3 adet sivri acı biber
3 adet domates
kırmızı pul biber ve tuz
Yapılışı 
Tavaya sıvı yağı alalım ısınınca küçük doğranmış yeşil biberleri katıp kavuralım. 
Biberler yumuşayınca kabuksuz küçük doğranmış domatesleri ilave edelim tuz serpip melemen kıvamına gelene kadar pişirelim. 
Ocaktan almadan baharat katıp soğumaya bırakalım. 

Böreği yapacağımız tavayı tereyağı ile yağlayalım ve  1 tüm yufkayı serip eritilmiş tereyağ sıvı yağ karışımını her yerine eşit dökelim. 
2. yufkayı ikiye bölelim yarısını küçük parçalara bölüp büzgü büzgü serdiğimiz yufkanın üzerini kapatalım yağ karışımından her yerine dökelim. 
2. yufkanın yarısını tüm olarak parçalara böldüğümüz yufkanın üzerine çarşaf gibi serelim. 
Domatesli sosu her yerine yayalım. 
Sucuk dilimlerini dizelim ve tüm malzemenin üzerini peynir karışımıyla kapatalım. 
3. yufkayı ikiye bölüp yarısını küçük parçalara bölüm harcın üzerine kapatalım yağ karışımı dökelim.
Son parça yarım yufkayı da çarşaf gibi serip yağ karışımı dökelim. 
1. yufkanın tavanın dışına sarkan yerleri içe doğru katlayıp kalan yağı üzerine dökelim. 
Tavamızı ocağa koyalım 4 sefer ters düz ederek pişirelim. 
Her çevirme işleminde tavaya yağ koyalım. 
Böreğimiz yemeye hazır Sıcak tüketiniz :)))
Afiyet olsun...
Çeçil, kaşar, tel peynir ve yağlı beyaz peynir kuymak yapasım geldi uyyy anam uyyy laz da değilim ama kuymak hastasıyım mısır unu tereyağ ekledik mi kuymak da oluverir...
Sucuk köfteler sucuk kadar nefis köfte tariflerimde bulabilirsiniz. 
Her gün tv ekranlarında onu yeme bunu ye yani ne alacağımı marketten şaşırdım. Sonunda hiç birşey yemicez zarar diye :)))
Pazar kahvaltısı dendi mi hep farklı lezzetli çeşitler istenir. 
Bu nefis lezzetler de kahvaltı sofrasına özlem duyulmasını arttırır:)

Merhaba canlarım :)) Havalar buz kar yolda geliyor ve sıcak çayın en kıymetli halleri başladı... Pazar kahvaltısı için nefis 3 tarifim sizlerle. Pozitif bir iş hayatı için ödüllü kahvaltı şart :)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle. 
Sevgilerimle
Banu Altun