5 Aralık 2013 Perşembe

TİRAMİSU

TİRAMİSU
Malzemeler
1 adet kakaolu pasta tabanı 
1 çay fincanı sıcak su 
2 çorba kaşığı neskafe gold :)
1 çorba kaşığı toz şeker isteğe göre fazla konabilir 

Krema Malzemesi 
1 litre süt 
1 su bardağı çok doldurmadan un
1 su bardağı toz şeker 
2 yumurta sarısı 
1 paket vanilya 
1 parça damla sakızı dövülmüş veya damla sakız reçeli yarım çay kaşığı 
1 paket labne peyniri 200 gr. lık pakette
1 çay kaşığı silme toz gerçek salep 

Üzeri İçin : Kakao

Yapılışı 
Tencereye süt, yumurta sarısı, toz şeker, salep ve unu katıp karıştıralım. 
Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. 
Damla sakızı , vanilyayı ekleyip ocaktan alalım ve az süre 
el mikseriyle çırpalım. 
10 dak dinlendirdikten sonra labne peyniri ekleyip iyice el mikseriyle çırpalım.
Pasta tabanımızı neskafe, sıcak su ve şeker karışıyla 2 katını ıslatalım.
Arasını ve üstünü kremayla kaplayalım. 
Üzerini bol kakaoyla kaplayıp 1 gece buzdolabında bekletip sade neskafeyle servise sunalım. 
Afiyet Olsun
Merhaba canlarım :)) en çok sevilen pasta tarifim Tiramisu hep çay sofralarında aranır. Kremasına katacağınız biraz salep ve sakız reçeli lezzetine lezzet katıyor ve yumuşak kakao yani açık renk kakao nefisss benden yazması :)) sizlerin de denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun