14 Aralık 2013 Cumartesi

ZAHTERLİ KIVRIK KURABİYE

ZAHTERLİ KIVRIK KURABİYE 
Malzeme
250 gr. kaymaklı terem yağ 
yarım su bardağı yoğurt 
yarım su bardağı ay çiçek yağı 
2 çorba kaşığı sirke
isteğe göre tuz 
4 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz zahter karışımı Ülker Ducros Marka 
Üzeri İçin : Yumurta sarısı ve çörek otu - susam
Yapılışı 
Terem yağ, yoğurt, ay çiçek yağı, sirke ve tuzu çatalla iyice çırpalım. 
Elenmiş un, kabartma tozu ve zahteri ekleyip elimizle yoğuralım.
20 dakika hamurumuzu buzdolabın da dinlendirelim. 
Hamuru küçük parçalara bölüp ince şeritler haline getirelim. 
2 şeridi bir yayıp kıvırıp buralım :)
Yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 
Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu veya susam serpip önceden 200 derece de ısıtılmış 180 derece fırında 20 dak. yakın pişirelim.
Afiyet Olsun...

Hayırlı günler canlar :)) İstanbul buzzzz gibi ben böyle soğuk görmedim. Kar yağsa bu acı soğuk gider mi ? düşünüyorum :))

Bu soğuk hava da en kıymetli fokur fokur kaynayan çay ve bardak bardak çay içirten lezzet ZAHTERLİ KIVRIK KURABİYE biz çok sevdik nefis olan bu lezzeti sizlerin de denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle 
Banu Altun