31 Ocak 2013 Perşembe

MUTLULUK PEŞİNDEN GELSİN... :)


Anna şevkati oyy oyy şu batisinin duruşuna bakın...
Yavyularrrr:))

Merhaba canlarım:)) Bu gün çoook hoşuma giden hayat dersi veren bu hoşş yazıyı paylaşmak istedim Sevgili kedi dostu blog arkadaşımda gördüğüm. Yazıyı yayınlarken bir de kedi fotosu yayınlayın dedim o da bizim sokağın üçüzleri fotoya bak kaynasın yüreğin dimi:))


Büyük bir kedi, kuyruğuyla oynayan küçük bir kediye sormuş: 

"Neden kuyruğunu kovalıyorsun?" 

Yavru kedi yanıt vermiş:

"Bir kedi için en güzel şeyin mutluluk olduğunu, mutluluğun da kuyruğum olduğunu öğrendim. Bu nedenle onu kovalıyorum, yakaladığımda mutluluğa kavuşacağım."

Bunun üzerine yaşlı kedi şöyle demiş:

"Gençken ben de mutluluğun kuyruğum olduğuna karar vermiştim. Ama şunu fark ettim; ne zaman onu kovalasam benden uzaklaşıyor, ne zaman kendi işime baksam hep peşimden geliyor."


Sonuç : ARKANA BAKMAYI BIRAK, ÖNÜNE BAK VE YÜRÜ BIRAK MUTLULUK PEŞİNDEN GELSİN :))

Sevgilerimle
Banu Altun

28 Ocak 2013 Pazartesi

Cevizli Kakaolu Kurabiye



Pastalar da ve kurabiyelerin üzerine serpmek için yemesi en keyifli çikolata 
tadında kakao nestle teşekkürler nestle:)))

Merhaba canlarım:)) Uzunnn zamandır yapmayı isteğim Nestle Kakao http://www.nestle.com.tr/brands üzerinde ki Cevizli Kakaolu Kurabiyesini yaptım tabi ki nefis oldu ama fazla zamanım olmadığından ay şeklinde yapamadım:))  Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 tatlı kaşığı tarçın
2 dolu dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1/2 su bardağı ceviz
1+1/4 su bardağı un
Üzerine serpmek için bolca kakao

Yapılışı:
-Yağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabınıza alıp, mikser ile çırpın.
-Tarçın, kakao, vanilya, tuz ve çok ince öğütülmüş cevizi ekleyip çırpmaya devam edin.
-Daha sonra elediğiniz unu ilave edip, elinizle yoğurmaya devam edin.
-Hamuru streç film ile sarıp, 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
-Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
-Dinlenmiş hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki elinizin içinde, ince uzun ortası tombik şekilde yuvarlayın. Ben yuvarlak şekil verdim:))
-Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizip, önceden 170 dereceye ısınmış fırınınızda 20 dakika pişirin. 
-Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine bolca kakao döküp tavşan kanı çayla servise sunalım. 
*** Bir elimize sıcacık çay bir elimize üzeri bol kakaolu cevizli kurabiye yemesi keyifli ama sonunda o parmaklarda kalan kakaoyu hımmmm yemesi en tatlı:)) 
Afiyet Olsun.
Sevgilerimle
Banu Altun

25 Ocak 2013 Cuma

KÖPÜKLÜ AYRAN * SODALI AYRAN * AYRAN :)

Köpüklü Ayran
4 su bardağı su
10 çorba kaşığı yoğurt ben yoğurdu hafif ekşitirim ayran için
2 çorba kaşığı süzme yoğurt 
tuz
Tüm malzemeyi önce kaşıkla iyice çırpalım.
Köpürmesi için blendır:)) ayran koyu olunca köpüğüde hiç gitmiyor.
Buzdolabında soğutup servise hazırdır.
Ben özellikle süzme yoğurdu kıvam ve köpük için mutlaka kullanırım. 

Sodalı Ayran
3 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı süzme yoğurt 
2 su bardağı su 
1 su bardağı soda
tuz 
Soda hariç tüm malzeme iyice çırpılır soğutulur. 
Servis zamanı soda ilave edilip hemen karıştırıp bardaklara alınır.
Afiyet olsun...
Ayran:))
4 su bardağı su
10 çorba kaşığı yoğurt 
2 çorba kaşığı süzme yoğurt 
Çeyrek çay bardağı süt
tuz
Tüm malzemeyi önce kaşıkla iyice çırpalım.
Buzdolabında soğutup servise hazırdır.
Bu ayrana az süt katınca hazır kutu ayranlara tadı benziyor.
Süt katılmış ayranda nefis oluyor farklı bir tat:))
Afiyet olsun...


Merhaba canlarım:)) Bu ara pilavdı, börekti çook uğraştım yanlarına da çeşit çeşit ayranlar yaptım. 
Ayran tarifi olurmu demeyin:) küçük püf noktalarımı paylaştım:))  Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle 
Banu Altun

23 Ocak 2013 Çarşamba

Etli - Nohutlu - Tavuklu Pilavlar ve Hayırlı Kandiller

Hayırlı Kandiller Olsun...
Allah"in rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül günesiniz hiç solmasin, yüzünüz aydin olsun, kabriniz nur dolsun, makaminiz Firdevs, dualariniz kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

Etli Pilav
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
az et suyu tablet olarak ve tuz

Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alalım.
Yağ ısınınca arpa şehriyenin yarısını atıp kavuralım.
Şehriyeler renk alınca suyu süzülmüş tekrar bi sudan geçirilmiş pirinci tencereye alıp kavurmaya başlayalım.
Üzerine kalan arpa şehriyeleri de katıp kavuralım. Böylece arpa şehriyeler 2 farklı renk olacaktır.
Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca üzerine kaynar suyu, et suyu tabletinden çok az bir parça elimizle ufalayarak katalım, Tablette tuz oranı olduğundan tuzu biraz daha az atıp pilavımızı karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavımız göz göz oluca ocaktan alıp üzerine kalın bir peçete serip tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye alalım.
Pilavın eti için yazının üzerini tıklayın Daha önce tarifini vermiştim.
Lokum gibi kavrulmuş koyun etiyle pilavımız servise hazırdır.


Nohutlu Tavuklu Pilav

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
az et suyu tablet olarak ve tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut

Pirinci yıkayıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alalım.
Yağ ısınınca arpa şehriyenin yarısını atıp kavuralım.
Şehriyeler renk alınca suyu süzülmüş tekrar bi sudan geçirilmiş pirinci tencereye alıp kavurmaya başlayalım.
Üzerine kalan arpa şehriyeleri de katıp kavuralım. Böylece arpa şehriyeler 2 farklı renk olacaktır.
Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca üzerine kaynar suyu, et suyu tabletinden çok az bir parça elimizle ufalayarak katalım, Tablette tuz oranı olduğundan tuzu biraz daha az atıp, haşlanmış nohutu ekleyip pilavımızı karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavımız göz göz oluca ocaktan alıp üzerine kalın bir peçete serip tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye alalım.
Üzeri İçin
Bu nefis nohutlu pilav tavuksuz olmaz ya fırın poşetinde pişmiş tavuk yada haşlanmış tavuğun suyunu süzelim az yoğurt, biber salçası, toz kırmızı biber, sıvı yağ karıştırıp tavuğu buna bulayıp ızgarada pişirelim hımmm lokum lokum oluyor:))

Merhaba canlarım:)) Mevlit Kandilimiz Mübarek Olsun. Rabbim duası kabul olan kullarından eylesin gecenin feyzine cümlemizi eriştirsin. 
Bu ara ev temizliğine kalktım kışında zor oluyor şöyle bez değmedik bir yer kalmadı oyy oyy çoook yoruldum bu ara gene kolay yemekler yaptım ama görüntü çook hoştu fotolayı verdim paylaştım:))
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgileirmle
Banu Altun

20 Ocak 2013 Pazar

ANNEMİM MUTFAĞINDAN BENİM TARİFLERİM:))

Muzlu Pasta

Tereyağlı Poğaça 

Kavurmalı Domatesli Kaşarlı İç
Salamlı Domatesli Kaşarlı İç
Kavurmalı * Salamlı Rulo Pizza
Arnavut Biberli Karper Peynirli  Sandviç


Aşure


Merhaba canlarım:))
Bu gün canım anamın nefis lezetlerine yer verdim ama hepsi benim tarifim daha önce yaptıklarımdan annem defterimden bakıp yapmış:)) Asıl usta anamdır ben herşeyi annemden öğrendim ama o da benden tarif alıyor işte:)) Ben şımarmayım da kim şımarsın dimi:))))
Keyifli bir pazar günü dilerim:))

Sevgilerimle
Banu Altun

17 Ocak 2013 Perşembe

KÖZ PATLICANLI ACILI EZME SALATA




Merhaba canlarım:)) Kış günü böyle tarif olurmu demeyin insanın canı çekince oluyor:)) Yazın yapılsa bu salata eminim daha nefis olacak ama ben şimdi yaptım nefis ötesi oluyor malzemeyi mini satırla tek tek kıymakda yemesi kadar keyifli:))
Köz Patlıcanlı Acılı Ezme Salata denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Not: Daha önce Acılı Ezme salata tarifi vermiştim. Malzeme yapılışı aynı, sadece içine közlenmiş patlıcan katılıyor ve tadı nefis ötesi oluyor:)) Bu arada patlıcan sevenler için önerim Köz Patlıcanlı Kısır tarifimide tavsiye ederim:)

Malzeme 
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet acı yeşil biber
3 adet domates
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
2 adet közlenmiş patlıcan
tuz, kırmızı pul biber, sumak, yenibahar, limon suyu, nar ekşisi, sızma zeytinyağı

Yapılışı 
Soğan, biber, domates, köz patlıcan sarımsak ve maydanoz bıçakla incecik kıyılır. 
Satır bıçak varsa harika olur.
Kıyılmış malzeme çukur kaba alınır. Salçalar, baharatlar ve yağ, limon suyu ilave edilip iyice karıştırılır.
Salatamız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Banu Altun

12 Ocak 2013 Cumartesi

MUZLU BULUT PASTA




Bu pamuk bulut pastaya yumulup yenir:)))

Merhaba canlarım:)) Nefis ötesi Muzlu Bulut Pasta tarifiyle geldim. Yemek proğramında kanal D gördüm Sivaslı bir hanımın tarifi ellerine sağlık gerçekten nefis. Sivas Gürüne Selam olsun pasta adını ben koydum:) Yerken bulut ıssırıyormuş gibi oluyor insan dağılan kremayı hımmm  hımm anladınız onu :)) elle yemenizi tavsiye ederim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Not: Tarif 3 fincan şekerli bana çok geldiği için 2 fincanı bile tam doldurmadan kullandım. Un 4 fincan yumurtanın büyüklüğüne göre kıvamını ayarlayın dedi ben büyük boy yumurtayla yaptım 3 fincan tam geliyor.
Hamuru fazla pişirmeyin, fırından çıkar çıkmaz kremalayın elimizi çabuk tutmak gerekiyor.

Malzeme
4 yumurta
2 fincan şeker
3 fincan un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı süt
1 poşet krem şanty
1 kase süt
muz ve hindistan cevi

Yapılışı

  • Yumurtaları çırpalım
  • Şekeri katıp çırpmaya devam edelim
  • 2 fincan un katıp pürüzsüz karışım elde edelim
  • Kabartma tozu ve 1 fincan un daha ilave edip çırpmaya devam edelim
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim az yağlıyalım kağıdı
  • Hamuru döküp eşit oranla yayalım
  • Soğuk 170 derece ılık fırına sürelim sonra fırın ısısını az kısalım kurutmadan pişirelim
  • Yarım su bardağı sütle krem şanty yapıp buz dolabında dinlendirelim.
  • Pişen pandispanyayı fırından alıp bekletmeden bıçağı ıslatarak boydan 3 enden 6 keselim.
  • Pandispanya parçasına krem şanty sürüp üzerine uzunlamasına kesilmiş muz koyup resimde gördüğünüz gibi kapatın.
  • Geniş bir kaseye sütü koyalım el çabukluğuyla pastamızı süte batıralım her yerini ve hemen hindistancevizine bulayalım.
  • Bir gece buz dolabında bekletip servise sunalım.
  • Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun

6 Ocak 2013 Pazar

ACILI EZME


Merhaba canlarım:)) Bu ara kurabiye siparişlerime yetişemiyorum ve sizden uzak kalıyorum. Oyy oyy yayını bekleyen nefis ötesi kurabişlerim var ama sırayla yayını bekliyor:))
Salataların hası Acılı Ezme hımmm deyim ben yanında hiç bir şey olmadan ekmek arası sevenlerdenim...
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme 
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet acı yeşil biber
3 adet domates
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
tuz, kırmızı pul biber, sumak, yenibahar, limon suyu, nar ekşisi, sızma zeytinyağı

Yapılışı 
Soğan, biber, domates, sarımsak ve maydanoz bıçakla incecik kıyılır. Satır bıçak varsa harika olur.
Kıyılmış malzeme çukur kaba alınır. Salçalar, baharatlar ve yağ, limon suyu ilave edilip iyice karıştırılır.
Salatamız servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle
Banu Altun