28 Şubat 2013 Perşembe

DİLLİ PAÇA ÇORBASI



Hayırlı cumalar canlarım:)) Bir zamanların orta direk sofrasının vazgeçilmezi Dana Dil fiyat olarak almışşş başını gitmiş her alışımda şaşırıyorum pahalılığına çünkü benim çocukluğumda et pahalı olduğu için biz nerdeyse tüm yemekleri dilli yapardık:))) Yumurtalı dil tarifime de bakmanızı tavsiye ederim:)) 
Soğuk havalarda ilaç gibi içilecek Dilli Paça Çorbası tarifim denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 

Dil haşlama: Dili geniş bir kaba alalım, üzerini geçecek kadar su ve 1 çay bardağına yakın sirke ilave edelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim. Suyunu süzüp iyicene yıkayalım tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Tuz ve tane karabiber ekleyip 3 saate yakın pişirelim. Ocaktan alıp suyunu süzelim, soğuyunca kabuğunu soyalım, isteğimiz şekilde dilimleyelim...

Malzeme
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek tabağı kuşbaşı doğranmış dana dil 
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt 
1 yumurta 
1-2 damla limon suyu
Üzerine: Tereyağda az domates salçası, kırmızı toz ve pul biber yakalım
Sosu: Sarımsaklı sirke

Yapılışı 
  • Tencereye sıvı yağ alalım ısınınca doğranmış dana dili katıp kavuralım.
  • 5 - 6 su bardağı sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Çukur bir kasede yoğurt, un, yumurta ve 1-2 damla limon suyunu katıp iyice karıştıralım.
  • Çorbamızın suyundan kaşık kaşık yoğurtlu karışıma katıp çırpıp hızla karıştırarak çorbamıza ilave edelim. 
  • 5 dakikadan az fazla kaynatıp ocaktan alalım.
  • Son anda tereyağlı salçalı biber kızdırıp çorbamıza ilave edelim.
  • Servis zamanı sirkeli sarımsak sosuyla servis edelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle
Banu Altun

25 Şubat 2013 Pazartesi

NETTE KÖŞE YAZARLIĞI :)))


Yazdığım sitelerden bazıları kapanmış bilseydim hepsinin hatıra fotosunu çekerdim:)))))
Elimde kalanlar bunlar:)) Ama ne sevinçti bu anlatamam köşe yazarlığı ben evde misafirlikde de hep kotluk köşesini seçerim çünkü çook severim köşede oturmayı:)))
Mutluluktan dört köşe olmak !!!!:)))




Yemek daveti com dan hatıra:)))  Mamaza tarifi Karlı Revani....


Merhaba canlarım:)) Bugünü yazmaya çızmaya ayırdım:))
İlk şiir kitabım Çırpınış dan sonra geçtim bilgisayrın başına aslında yemek kitabı çıkartmak için ön çalışmaydı burası... Ama net canlışmış :)) tarifleri yüklüyorum pek bilgisayardan da anlamam zorlanarak yaparken bir yorum geldi 'Ellerine sağlık çok güzel' diye o an okadar mutlu oldum sonra öğrendim bende yorum yazmaya başladım ve yine geldi yorumlar sonraaaa kocaman bir dostluk başladı tarif olmasa bile ay şu blog arkadaşım nasıl diye arar oldum. Bazı blogcularla tanışma fırsatı oldu ve ben bu sevgi denizindeyim hiç çıkmaya niyetim yok.
Nette sitelerde yazma heycanı da bir başkaymış... İlk YEMEK DAVETİ com da yazdım oyy ne hoş.
Sonra devamı geldi...
  • SEKRETER DERGİSİ com
  • BAHARAT HABER com
  • DOĞA HABER com
  • TATLI HABER com
  • ŞİİR HABER com
  • ANTOLOJİ 
  • YEMEK DAVETİ com
  • PETİTİCHEF com
Sonraaa http://tr.petitchef.com/tarifler/tahinli-kemalpasa-tatlisi-fid-1495264 tariflerim çıkıyor...

Googleden Banudan Şımartan Tatlar yazınca kendi blogumun haricinde de tariflerimi görmek çook güzel.
Vakit zaman varken bu işlerle de ilgilenmişim şimdiler de hiç vaktim yok arkadaşım diyor YAZAR KASA diye bir site varmış Banu orayada yolla oyyy zaman yok bu kadarı bana yeter...

Nete sanal diyenler yanılıyor burası canlı ve sizleri ÇOOOOK SEVİYORUM.

Yeni yayınlar da buluşmak üzere:))
Sevgilerimle
Banu Altun

23 Şubat 2013 Cumartesi

PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇLERİ

PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇİ - 1
Malzeme
3 orta boy haşlanmış patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
1 dolu yemek kaşığı domates salçası 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, az tarçın
Rende kaşar peyniri
Yapılışı 
* Sıvı yağ tencereye alınır
* Yağ ısınınca küçük doğranmış soğan katılır kavrulur
* Soğanlar sararınca karabiber ve tarçın katılıp kavurmaya devam edilir
* Salçayı ekleyip 5-10 saniye daha kavuralım
* Ezilmiş patates, tuz ve baharatları ilave edip az kavurup ocaktan alalım.
Ben bu nefis patatesli  içi  soğuyunca bol tereyağlı gözleme de kullandım.
Patatesli içi yufkaya serdikten sonra isteğe göre kaşar peyniri serpip büktüm yufkaları 
tadı nefis ötesi:))
*******************************
PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇİ - 2
Malzeme
3 orta boy haşlanmış patates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 dolu yemek kaşığı domates salçası 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, az tarçın
Kıyılmış maydanoz 
Yapılışı 
* Sıvı yağ tencereye alınır
* Yağ ısınınca küçük doğranmış soğan katılır kavrulur
* Soğanlar sararınca karabiber ve tarçın katılıp kavurmaya devam edilir
* Çok küçük doğranmış domates ilave edip kavuralım iyice
* Salçayı ekleyip 5-10 saniye daha kavuralım
* Ezilmiş patatesi katıp az daha kavuralım
* Tuz, kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edip az kavurup ocaktan alalım.
Nefis patatesli iç hazır yufkasını bekliyor...



Merhaba canlarım:)) Benim deyişimli lup lup yutumluk pamuk gibi börecikler yaptım :)) 
PATATESLİ KIR BÖREĞİ İÇLERİ biri domatesli maydanozlu diğeri salçalı kaşar peynirli ama ikisinin ortak noktası bol soğanlı acılı salçalı olması nefis börek içlerimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Sevgilerimle
Banu Altun

19 Şubat 2013 Salı

BAHARATLI KIYIR KIYIR TUZLU KURABİYE

Bu nefis poğaçalar bir ıssırış da ağızda kum gibi dağılıyor:))


Merhaba canlarım:)) Sevgili blog arkadaşım Melihacımdan tarifini aldığım nefis ağızda dağılan tam çay yareni 
Baharatlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye tarifi ile geldim. Melihacım bir gün oturdum blogunu inceledim tam 17 tarif seçtim yapılacak damak tadımız bir ellerine sağlık canım... 
Nefis kurabiyeyi denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Kurabiyenin tarifi yerinde ziyaret için linkin üzerini tık tıkkk

Malzemeler :

  • 125 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı sirke ben biraz az kullandım
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu  ve susam
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber(tepeleme) ben 2 çorba kaşığı kırmızı biber kullandım
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz(silme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta sarısı üzerine 
Hazırlanışı :
  1. Tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabına alalım.
  2. Azar azar un ilavesiyle,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu  serpelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun. 
Sevgilerimle
Banu Altun

15 Şubat 2013 Cuma

ZENCEFİLLİ KURABİYE BALLI PEKMEZLİ

Çikolataya bulamadan olmaz dedim:))
Merhaba canlarım:)) Hayırlı cumalar... İstanbul soğuk yamurlu pencere önünde tv önünde oturup çay yudumlacak günler... Ben de çay yareni nefis kokulu Zencefilli Kurabiye yaptım. Tarifi sevgili blog arkadaşım 
Yemek Vakti Aylinden aldım.. Aylincim seninde ellerine sağlık ama ben bal kattım ve çikolatya buladım:)) 
Canlarım sizlerinde denemeniz beğenmeniz dileğiyle.... 

Kurabiyenin asıl  tarifi http://yemekkvakti.blogspot.com/2012/12/zencefilli-kurabiye.html çünkü ben bazı değişikler yaptım...

ZENCEFİLLİ KURABİYE

200 gram oda ısında tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı süzme bal
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 paket kabartma tozu 
1 çimdik tuz
2-2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)


Un hariç bütün malzemeyi karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Un yardımı ile yarım cm açtığınız hamurdan kalıplar ile şekiller kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.

175 derece ön ısılı fırında  15-20 dakika pişirin.

Not: ben tarife 3 yemek kaşığı süzme bal ilave ettim ve kurabiyelerim soğuduktan sonra üzerlerine şokella sürdüm hindistancevizi serptim:))

Afiyet Olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun


12 Şubat 2013 Salı

14 Şubat Sevgiler Günü:))))







Merhaba canlarım:)) Şubat geldimi hava da bir aşk kokusu oluyor:))  
Bana garip geliyor bu günü abartmaları ne yani aşk sevgi bir günemi özel...  
Ama esnafın kuyumcunun yüzü gülüyor onlar bu günü özel olarak kutlayabilir:)))
Canlarım bir ömrü sevgi dolu muhabettle sağlıkla aşkla geçirmenizi dilerim... 
Sanki bayram tebriği gibi oldu:))

Sizler için 2 güzel türkü seçtim 
Ankaralı Ayşeeeeee Kalbim Atıyor tiki takk takk kalbi atanlara:))
Malatya Türküsüdeeee Cengiz Özkan Bir ay doğar... Uyku tutmayanlara:)))

Sevgilerimle
Banu Altun

9 Şubat 2013 Cumartesi

PATATESLİ KREMALI ÇITIR BÖREK

Oyy oyy içinden patatesli kaşar akıyor görüntü iştah açıyor:)))
Tam çay yareni bi börecik:))
Merhaba canlarım:)) Sanki bahar gelmiş gibi bir hafta sonu hava pırıl pırıl içim kıpır kıpır:)))
Fox kanalında yemekteyiz de bir Patatesli Kaşarlı Kremalı Börek gördüm ama ne böörek:) oyy bi canım çekti tarifi tam aladım amaaaa... Tarifi aramaya başladım bir de baktım ki benim tatlı burşdaşım blog arkadaşım Bir Dilim Aşk Sevgili Gayecim:) çooktan yapmış yayınlamış... Gayecim ellerine sağlık gerçekten nefissss bir börek ölçü harika gözüm kapalı yaptım diyebilirim.... Sevgili canlarım sizlerin denemeniz beğenmeniz dileğiyle....
Tarifi aynen yayınlıyorum sayfasında ziyaret için patatesli-kremali-ctr-borek-tarifi için linkin üzerine tıkk tıkk

Malzemeler:
1 kg. yufka ( 6 adet yufka )
3-4 adet patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
yeterince tuz karabiber
Yufka katları arasına sürülecek malzeme:
1 küçük paket krema
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ.
Üst malzemesi:
4 adet yumurta
galeta unu ( 200 gr. )

Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri haşlayıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra püre haline getirelim. İçerisine karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım. Bir kenarda ılınmasını bekledikten sonra bir su bardağı rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini ilave edip karıştıralım.

Ana iç malzememizden sonra yufkanın katları arasına sürülecek malzemeyi hazırlayalım. Orta boy bir kasede krema, hindistan cevizi, ezilmiş sarımsağı ve sıvı yağını ilave edip karıştıralım.

Yufkaları üçer katlar halinde (iki adet üçer katlar olacak şekilde)bu kremalı malzemeyi fırça ile sürüp her katına patetesli harcı da ilave ettikten sonra 12 parçaya (toplam 24 adet) bölüp sigara böreği sarar gibi, tabi sıkmadan hafif bollukta sarılarak önce yumurtaya (yumurtalar çatal ile çırpılacak) sonra galeta ununa bulayıp önceden yağlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz.

Önceden 200 C'lik derece ile ısıtmış olduğumuz fırınımızda böreklerimizin altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Yaklaşık 40-45 dakika arasında sürüyor.

Afiyet Olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun

6 Şubat 2013 Çarşamba

KAHVELİ ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

Bu nefis yıldız görüntü çocukluğuma götürdü beni hani bayramlarda nişanlarda
yaprak çikolta olurdu ya aynı o:))
Hem bisküvi niyetine yedim hem deeee çikolata yerine....
Bu nefis bisküvileri sevgili Hamide ve Fotoş ablamlara yaptım...
Sevgili Hamide Yetim ablamızdan güzel bir türkü seçtim BİLİNMESİN YAR ve NEME YETMEZ 
en sevdiğim türkülerinden sesine yüreğine sağlık ablacım iyki varsın...
Diğer türkülerini de dinlemenizi tavsiye ederim...
Bilinmesin yar videosu için tık ....

Merhaba canlarım:)) Türk kahvesi sevenler ve Türk kahvesinin yanında da nefis gidecek
Kahveli Çikolatalı Bisküvi tarifim denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme 
1 paket kase margarin 
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta 
1 silme yemek kaşığı Türk kahvesi
1 çay fincanı tepeleme damla çikolata 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri İçin: Şokelle ve toz yeşil fıstık

Yapılışı 
  • Oda sıcaklığında margarin, toz şeker ve yumurta çatalla iyice çırpın.
  • Vanilya, kahve ve kabartma tozlu unu azar azar ilave edip yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  • Son olarak da damla çikolatayı ilave edip iyice yoğuralım. 
  • Küçük parçalarda hamuru merdaneyle tezgah da açıp bisküvi kalıbıyla şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine şokella sürüp yeşil fıstıkla süsleyelim.
Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun

2 Şubat 2013 Cumartesi

Patlıcanlı Köz Kırmızı Biberli Bulgur Pilavı

Merhaba canlarım:)) Nefismi nefis çala kaşık yenecek Patlıcanlı Köz Kırmızı Biberli Bulgur Pilavı hımm şöyle üzerine bol acı biber yanına ayran oyy oyy diyeyim ...
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme tere yağ
2 adet patlıcan küp küp doğranmış ve kızartılmış
2 adet acı sivri biber minik doğranmış
1 adet iri kuru soğan yemeklik doğranmış
4 adet közlenmiş kırmızı biber kısa şeritler halinde kesilmiş
1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni
2 adet rende domates
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
yarım çorba kaşığı acı biber salçası
3 su bardağı et veya tavuk suyu
pul kırmızı biber, karabiber
Üzeri için: Kıyılmış maydanoz isteğe göre

Yapılışı
  • Yayvan bir tencereye sıvı yağ ve tere yağ koyalım
  • Yağ ısınınca soğanı kavuralım.
  • Soğanlar az yumuşayınca sivri biberleri katıp kavurmaya devam edelim.
  • Biber salçası ve domates salçasını katalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Domates rendesini ilave edelim, kırmızı pul biber ve sarımsaklı çeşniyi katalım az pişirelim.
  • Bulguru katıp karıştırarak özleşene kadar pişirelim.
  • Tavuk suyunu koyup tencerenin ağzını kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • Önce harlı ateş, sonra orta en son da kısık ateşde pilavımızı pişirelim.
  • Pilavımız göz göz oldu mu az suluyken kızartılmış patlıcan ve köz kırmızı biberi ilave edelim.
  • Demlenen  Patlıcanlı Köz Kırmızı Biberli Bulgur Pilavamızı üzerine kıyılmış maydanoz ve pul kırmızı biber serpip servise sunalım.
Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun