26 Nisan 2013 Cuma

YEŞİL VİTAMİN ENERJİ İÇECEĞİ


YEŞİL VİTAMİN ENERJİ İÇECEĞİ
Malzeme 
1 bağ ıspanak 
1 adet kivi kabuğu soyulmuş 
1 adet yeşil elma 
1 adet salatalık yani badem
1 adet kabuğu soyulmuş limon 
1 parça brokoli 

Yapılışı :)))
Tüm malzemeyi katı mevya sıkacağından geçirelim. 
Vitamini kaçmasın diye havayla fazla devam etmeden hemen tüketelim:))
Afiyet Olsun...
Merhaba canlarım:)) İş hayatına koca bir mola vereli tam 1 yıl olmuş....  Evde iş hiç bitmiyor dışarda çalışmak daha güzelmiş:))) Bir gün dinlenmedim desem ayıp olurmu ama öyle....

Bu gün içince canlandıracak YEŞİL VİTAMİN ENERJİ İÇECEĞİ ne ayırdım.
Bu yeşil ekşili içeceği içtikten sonra tatlı isteğide azalıyor ara öğün olarak benim tercihimdir.
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle.

Sevgilerimle
Banu Altun

Bu nefis tarifler de geçen seneki soframdam)) 

22 Nisan 2012 Pazar


Kahvaltı Sofrasından Yumurtalı, Ekmek Arası Notlar:)


Merhaba canlarım:) İş hayatına kocaaaman bir mola verdim:))  İlk iş dinlenmek oldu, uzun muhabbettli kahvaltı sofrası önceliğim oldu...
Benim için en nefis lezzet kareleri sizlerle. Beğenmeniz dileğiyle:))))
***** Sevgili çocuklar 23 Nisan Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun:) 

Pastırmalı Yumurta

 Bana göre nefis pastırmalı yumurtanın püf noktası tereyağı, pastırmalar çok az süreyle ateşte çevrilip  aman kurumasınlar! El çabukluğuyla yumurta hemen kırılacak. Ben bu küçük sahanda 1 tüm yumurta 2 yumurtanın büyük aranda beyazını atıp:( kalanını kullandım.


Kavurmalı Yumurta

Kavurmanın en nefis hali hiç çiğ olarak tükettmedi.
Az tereyağında kavurma parçalarını çevirip yine 1 tüm yumurta 2 yumurtanın büyük aranda beyazını atıp:( kalanını kullandım.



Karışık Yumurta
Karışık tost, pide olur da yumurta olmazmı?? Hımmm hemde nefis olur...
Tavaya tereyağını alırız. Isınınca kavurma, iri doğranmış pastırma, sucuk ve salam dilimleri katılıp şöyle bir yağda çevrilir. Ardından 1 tüm yumurta 2 yumurtanın büyük aranda beyazını atıp kalanını kullanılır. Az kaşar peyniri rendesi serpelim. Tam ortaya da 1 tüm yumurta ekmeği bandırmak için kırılır hımmm hımmm:))) 



Sucuklu Yumurta
Hep sucuk reklamlarında böyle bir sucuklu yumurta görürüm ayyy bi canım çeker:) mutfağa girerim ev usulu yumurtayı sucukların üzerine kırarım bu görüntü olmaz:)) Bu sefer yaptım ama:)
Tereyağı tavaya alalım ısınınca sucuk dilimlerini önlü arkalı az pişirelim. Sucuk dilimlerini bir tabağa alıp yağa yumurtaları kıralım top top. Üzerine sucuk dilimlerini dizip servise sunalım:))


Gözleme Çeçil ve Tulum Peynirli
Benim misafirleirm en çok gözlememi sever. Benim püf noktam yufkayı kestikten sonra eritilmiş az tereyağı sürüp, iç malzemeyi katıp katlarım. Yine tereyağı ile teflon tavada pişirip sıcak sıcak servise sunmak...
Bu aralar çeçil ve tulum peynirli iç hazırlayıp yaptığım gözlemelere en başta ben doyamıyorum:))
Not: tulum peynirini çok az ağırlık çeçil peyniri olsun...

Izgara Böbrek
Hımmm mis gibi ızgara böbrek kendi yağıyla pişmiş. Bir bardak çay Banuş yumuldu ekmeğe:)))
Ya çok sevdiğim yiyecekleri görünce gözüm hiç bir şeyi görmüyor:)))
Kahvaltı sofrasında en sevdiğimdir ızgara böbrek hep bana bayram sabahını hatırlatır:)) 


Sucuklu Ketçaplı Tost
Tost ekmeğinin kenarlarını keselim.
Tost ekmeklerinin içine bolca acılı ketçap sürelim.
Izgarada pişirilmiş sucuk dilimleri kalın bir dilim kaşar.
Ekmeği tost modeline getirip tost ekmeklerinin iki yüzüne de tereyağ sürüp, ısınmış tost makinasında kızarana kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim. Bir kupa çayla nservise sunalım:)

Kavurmalı Tost
Kavurmalı tost ekmek arası nefisss oluyor. Ben kaşar peyniri yerine dil peyniri kullanıyorum.
Ekmeğimizin arasına bol dil peyniri ve kavurma parçaları koyup. Ekmeklerin üzerini az kase margarinle yağlayıp iyice ısınmış tost makinasında kızarana kadar pişiriyoruz. Kavurmanın o kendi yağı peynir ve ekmek karışımıyla ağzınıza gelimce sadece hımmm oluyur. Yanında kaca bir bardak çay.
Not: Bu nefis tost kış aylarında daha nefis gidiyor o kapalı kış sabahı nefis kokusu ve tadıyla bi başka gidiyor:)

Sevgilerimle
Banu Altun

19 Nisan 2013 Cuma

TAHİNLİ SUSAMLI ÇİKOLATALI CEVİZLİ KURABİYE





Hayırlı cumalar:))) Bu sene 3. sünü düzenlenen Ben Buldum Etkinliği http://hayattanazicik.blogspot.com/ etkinliği için hemen girdim mutfağa en sevdiğim malzemeleri topladım tahin, susam, çikolata, şeker, ceviz değişik bir tahinli kurabiye yaptım:)) Ben buldum ben buldum:))) adı biraz uzun oldu ama tadı nefissss:))
TAHİNLİ SUSAMLI ÇİKOLATALI CEVİZLİ KURABİYE denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tepeleme pudra şekeri
1 çay bardağı tahin
yarım çay bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı damla çikolata
1 yumurta sarısı hamurun içine koyalım beyazını da kurabiyelerin üzerinde kullanıyoruz
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un + kıvam alana kadar un
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
bir buçuk paket çikolata 2 çorba kaşığı sütle eritilmiş

Yapılışı

  • Sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini kaşıkla iyice karıştıralım. 
  • Damla çikolata, susam, yumurta sarısı ilave edip tekrar karıştıralım
  • Elenmiş un, tarçın ve vanilyayı ilave edip elimizle yoğuralım.
  • Hamura şekil verip üst kısmını önce yumurta akına sonra ceviz içine batırıp yağlı kağıt serilmiş az yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 - 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirelim. 
  • Kurabiyeler soğuyunca üzerine eritilmiş çikolata döküp servise nefis bergomat aramolı çayla sunalım:)) 
Afiyet Olsun
Sevgilerimle
Banu Altun


14 Nisan 2013 Pazar

KUTLU DOĞUM HAFTASI


Kutlu doğum haftamız mübarek olsun... 

Ey SEVGİLİ 
SEN hala kırk yaşındasın ve 
hala ümmetinin başındasın... 

Şu satırları okuyup da gözyaşlarımı tutabilmek imkansız...
Diller dudaklar bülbül misali Salavatımız bol olsun... 

Allahümme Sali Ala Seyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyidina Muhammed

Sevgilerimle 
Banu Altun

11 Nisan 2013 Perşembe

KELLE PAÇA ÇORBASI ve KELLE TANDIR

Kelle Tandır 
Bu nefis lezzeti hatırlatmak için sundum.
Çocukluğum da Kuzine sobamızda yapardık üstü biraz yanık olurdu ama onun da tadı bir başkaydı....
Şimdiyse güvendiğimiz işletmenin kömür ateşinde pişmiş kelleyi alıyoruz ayıklayıp veriyorlar:))
Bize de nefis bir pilav eşliğinde sunmak kalıyor:))


Kelle Paça Çorbası 

Malzemeler
1 Adet koyun kellesi
5 adet kuzu paçası   
10 Diş sarımsak 
1 çay bardağı sirke 
Kırmızı Pul Biber

Yapılışı 
* Kelleyi akşamdan üstü batası suya koyalım. 2 - 3 kez suyunu değiştirerek sabaha kadar ıslatalım.
* Kelleyi akan suyun altında lavabonun kenarına vura vura iyice yıkayalım içinde sıvı kalmasın:))* Paça yıkayalım. 
* Kelle ve paça ocakta tütsülenir.
*Kelle paçayı bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur kaynatmaya bırakalım.
*3 saata yakın köpüklerini toplayıp atarak kaynatalım.
* Etler pişmeye yakın yakın tuzunu ilave edip az daha kaynatalım.
*Piştikten sonra kellenin etleri didiklenir, paça kemiğinden ayrılıp küçük doğranııp tekrar suyuna katılır.
* Sarımsaklar tuzla melhem gibi olana kadar ezilir sirkeye katılır iyice karıştırılır.
* Servis zamanı çorbanın üzerine 2 çorba kaşığı kadar sirekeli sarımsak ve kırmızı pul biber katalım. 
Not: Ben sirkeli sarımsağı pişirmem tadı ertesi gün sasımsı oluyor...
Afiyet Olsun...

Merhabalar:)) Eskilerin damak tadından Kelle Paça Çorbası ve nefis bir lezzet Kelle Tandırı seçtim...
Kellenin temizliği ve görüntüsünden dolayı pek çok hanım pişirme taraftarı değil, birde sarımsaksız yenmiyor ikisi birleşince böyle unutulmaya yüz tutuyor...
Kelle Paça Çorbası tam şifa kaynağı  ve kemiklerimizin ilacı, eskiden kırıkçı çıkıkçı vardı onlar reçete olarak bu nefis çorbayı yazardı...
Bu hafta tarif yerine bu nefis tadları hatırlatmak istedim hani yaz gelmeden pişirmeyen kalmasın diye. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun   


5 Nisan 2013 Cuma

MANTARLI ETLİ BULGUR PİLAVI

Fotosunu çekerken yarenlerini unutmuşum... 
Yarenleri ayran, taze sarımsak, yeşil soğan...

Hayırlı cumalar... Bulgurun en nefis hali Mantarlı Etli Bulgur Pilavı denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle... 

Malzeme
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 iri kuru soğan 
3 diş sarımsak 
2 su bardağı pilavlık bulgur 
2 su bardağı et veya kemik suyu 
1 yemek kaşağı tereyağı 

Üst Malzeme 
1 Kavanoz mini mantar. Yıkayıp süzüp yağda soteleyelim.
300 gr kuşbaşı et yağda kavuralım. Son anda kekik ve kırmızı biberle tatlandırıp kavrulmuş mantara katalım.

Yapılışı 
  • Tencereye sıvı yağı alalım.
  • Yağ ısınınca ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavuralım.
  • Yıkayıp süzdüğümüz bulguru katıp az daha kavuralım.
  • Et suyu ve tuz ilave edip göz göz olup suyunu çekene kadar pişirelim. 
  • Pilavımızı dinlendirip servis tabağına alalım.
  • Üzerine kavrulmuş mantarlı eti serelim. 
  • Tereyağını eritip iki tıkırdasın kızdım deyince:))) pilavın üzerine yağımızı gezdirelim.
Afiyet Olsun
Sevgilerimle
Banu Altun


3 Nisan 2013 Çarşamba

PANCAR RÜYASI ve KIRMIZI BİBERLİ ATEŞ ATOM:))

Merhaba:)) Bugün iki sevgili blog arkadaşımdan nefis iki lezzet seçtim... Blogları gezdikçe ayyy yenecek yapacak ne kadar çok yiyecek varmış diyorum... Kendi bildiklerimi unutturuyor arkadaşlar:))
İlk tarif sevgili Zelihacımdan Pancar Rüyası nefis bir görüntü pembiş pemboş renk ve  ferah bir tat. 
Pancarı sade turşu olarak yapardım ama sevgili Zelihacım sayesin de meğer  pancarın reçelinden, çorbasına ve çeşitli salatarına varana kadar öğreniyorum kendi mutfağımda deniyorum sizlere de taysiyemdir umutsepetimi ziyaret etmeniz.
Pancarın faydaları da saymakla bitmiyor...

İkinci tarifde sevgili Melihacımdan Kuru Biber Kızartması ben canım adını Kırmızı Biberli Ateş Atom diye değiştirdim çünkü yakıyor yakıyor:)) Hayat Cafe nin tüm tariflerini yapsam yeridir, ekşinin acının, tatlının, tuzlunun en nefis halleri Melihacımda ellerine sağlık tatlım...

Sizlerinde denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Kırmızı Biberli Ateş Atom

Malzemeler :
  • Kuru biber ( 20-25 adet )
  • Yoğurt
  • 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • 2 diş sarımsak ( isteğe göre)
  • Tuz
Hazırlanışı :

  1. Kuru biberler suda yıkandıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Sudan çıkartılır ve süzgeçte süzülür.
  3. Tavaya yeterince yağ döküp kızdırdıktan sonra biberler biraz kavrulur.( Kızartma yapar gibi bol yağda kızarmayacak,az yağda karıştırarak kızartılacak)
  4. Sarımsaklar ezildikten sonra yoğurtda tuz serpilip karıştırılır ve kızaran biberlerin üzerine dökülüp servis edilir.
Afiyet olsun.



Pancar Rüyası :)

malzemeler:

  • 1 adet büyük kırmızı pancar
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım fincan  iri dövülmüş ceviz
  • tuz

Hazırlanması:

  1. Pancarı yıkayıp rendeleyip,salata kabına alıyoruz.
  2. Yoğurdu azar azar su ilave ederek koyu bir kıvamda,pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sarımsağı rendeleyip,ince kıyılmış maydonoz ve dereotu ile yeteri kadar tuz ile, irice dövülmüş cevizi ekleyip pancarla buluşturuyoruz.
  4. Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyoruz :)
Sağlık,afiyet dolu günlere...

Sevgilerimle 
Banu Altun

1 Nisan 2013 Pazartesi

Güzel Sözler Güzel Fotolar :))










Güzel bir hafta diliyorum... Hepsi bir duyguyu anlatan güzel fotor güzel sözleri seçtim yayın için bugün... 
Nefis bir tarifle en kısa zaman da buluşmak üzere. 
Sevgilerimle
Banu Altun