30 Mayıs 2013 Perşembe

YÜREKTEN KALEME...



Bana Seni Gerek Seni

Aşkın aldı benden beni,

Bana seni gerek seni;

Ben yanarım dünü, günü,

Bana seni gerek seni,..

Aşkın, âşıklar öldürür.

Aşk denizine daldırır

Tecelli ile doldurur

Bana seni gerek seni.

Sofilere sohbet gerek

Ahilere ahret gerek

Mecnunlara Leylâ gerek

Bana seni, gerek seni.

Yunus durur benim adım

Gün geçtikçe artar odum

İki cihanda maksudum

Bana seni gerek seni...

Yunus Emre


Hayırlı cumalar...
Kalpler hiç kırılmasın yüreğimizde sevgi hep daim olsun dileğiyle...

Sevgilerimle 
Banu Altun

26 Mayıs 2013 Pazar

ŞIMARTAN FINDIKLI ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE :))

Tadı doyumsuz çay yareni...





Güzel bir hafta diliyorum:)) Tarif yayınlamak için cuma gününü beklemedim geldim:)) 
 Bugün Banudan Şımartan Tatlar spesiyal tarifini paylaşıyorum:))) iştahıma göre düş kurdum girdim mutfağa hımmm hımmm nefissss Şımartan Fındıklı Kurabiyeyi yaptım... En çok da ben yedim gerçekten ellerine sağlık:)) sizlerin de denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Not: Çok övmedim dimi kurabiyeyi:)) ayyy bide

Malzeme

1 paket terem yağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı fındık ezmesi fiskobirlik
2 çorba kaşığı fındık unu
1 yumurta sarısı
3,5 su bardağı un elenmiş
1 paket vanilya , 1 paket kabartma tozu

Not: fındık unu büyük marketlerde var isterseniz rondodan da geçirerek yapabilirsiniz biraz zahmetli...

İçi için: 
1 kase nutella ve 1 kase iri dövülmüş fındık içini iyice karıştıralım

Üzeri için: 
1 yumurta akı
1 kase iri fındık kırığı
bolca  pudra şekeri

Yapılışı 

Çukur bir kaba katı yağ, sıvıyağ, pudra şekeri ve  fındık ezmesini katıp çatalla iyice karıştıralım.

Elenmiş un, kabartma tozu, fındık unu ve vanilyayı ilave edip elimizle yoğuralım kulak memesi yumaşaklığında bir hamur elde edelim...

Elimizle yumurta büyüklüğünde parçalara bölelim. Normalde 30 adet çıkıyor benim misafirim büyük sevdiği için ben bu sefer iri yaptım 24 adet çıktı...

Hamurları avcumuzun içinde yuvarlak açalım içine tatlı kaşığıyla fındıklı nutella koyup şekil verelim.

Hamuru önce yumurta akına sonra iri kırılmış fındığa batırıp yağlı kağıt serilmiş ve az yağ sürülmüş fırın tepsisine kurabiyelirimizi dizelim.

Önceden ısıtılmış 170 dere fırında 25 dakika kadar pişirelim...

Soğuduktan sonra üzerine süzgeçle pudra şekeri serpip çay eşiliğinde servise sunalım...

Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun

24 Mayıs 2013 Cuma

BANU ALTUN Facebook twitter HESABIM YOK....

Hayırlı cumalar:)) Canlarım bugün tarif yok... Çünkü ben bilmeden bir çok arkadaşımı kırmışım...
2012 eylül ayında facebook hesabımı sessiz sedasız kapattım ama hep ara ara derdim kapatmayı düşünüyorum diye ve kapattım. Ama ani gidişim bazı arkadaşlarım tarafından kendilerini engellediğimi sanmışlar ve başka hesaptan özel devam ettiğimi  anlamışlar....
Ahhh ahhh facebook ve tweter kullanmıyorum. İnanın netle baş edemiyorum. 
Sanal dünyada sadece blogdayım:))))
Yayını bekleyen sayısız nefis tarif sizlere kavuşmayı bekliyor... Gelen istekler üzerine yöresel tatlara ağırlık vereceğim..  Haftaya cuma görüşmek üzere:))

Hepinize kocaman sevgilerimle
Banu Altun

17 Mayıs 2013 Cuma

ÇİLEK ÇİKOLATA PASTA KREMA:)) ANA ŞEVKATİ...

ANA ŞEVKATİ
Oyyy bu fotoya baktıkça doyamadım bu tatlı kuş da ana veee şevkatine duygulanmamak elde değil.
Ana oldukdan sonra böyle şevkatini sevgisini fedarkalığını evladına yaşatan ana zaman ilerleyip nine olduğu da evlat da böyle anasını kanatlarının altına alıp aynı şevkati sevgiyi yaşatır...
Yürekler de sevgi şevkat hep daim olsun:))

ÇİLEK ÇİÇEKLER
Neti her açtığımda meyve sepeti siparişi diyor ya dur bide ben yapayım dedim:))
Ehh işte bizimkide ev usulu yapması basit de bardakda vazoda durması zor bide pasta malzemesi satan yerden alınan çikolatayla daha hoş oluyor...


ÇİLEK ÇİÇEKLER
Çikolataya az süt ve sıvı yağ katıp eritelim:))
Çilekleri yıkayıp iyice kurulayıp çöp şişe takalım:)
Erimiş çikolataya bulayıp fıstıklayıp vazoya koyalım:))
Afiyet olsun...

Ayy benim canım annanem bu çilek çiçeklere pek bi şaşırdı yenmesin vazoda kalsın istedi...
Çilek çiçekleri yapmadan önce de soruyor eee bana çiçek almayacan mı çilek çiçek mi yapacan
 ben çiçeğimi yiyecem))) 
Ben evet dedikçe derin düşüncelere daldı.... Nasıl olacak nasıl olcak sonunda yaptım 
verdim eline pek sevindi ama yerken çöp şişi ağzına batırmış:))) 
Yaşlılar ve çoçuklar yerken yanlarında bulunun:)) yasal uyarı:))


ÇİLEKLİ BULUT PASTA 
Daha önce muzlusunu yapmıştım tarif için linkin üzerine tık tıkk pasta tarifi
Muz yerine bolca dilimlenmiş çilek kullandım:))
Çilekli pasta adıda tadı da şımartıyor:))
:))

İKRAMLIK ÇİLEKLER
Çikolataya bulanmış çilekler truf kağıda koyunca  bi başka havalı oluyor:))
Bol köpüklü Türk kahvesi yanında nefis bir şımartan ikram...
Üzerlerini hindistan cevizi, fındık, ceviz süsle bulduğunla...
Bide beyaz çikolataya batırıp renkli pasta şekeriyle süslenmiş hali de var oda nefis de ben kocaa avcılarda beyaz çikolata bulamadığım için yapamadım malesef diğer yaptığımı da fotolayamadım...

Hayırlı cumalar:):) Bu hafta Çilekli tadlara yer verdim anneler gününden esintiler:))
Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun

9 Mayıs 2013 Perşembe

KARAÇUVAL HELVASI





Hayırlı cumalar:)) Leblebisiyle meşur Çorum'a kocaman sevgilerle Çorum'un KARAÇUVAL HELVASINI yaptım... Pekmezi içmeye yemeye doymayan olarak:)) en sık yaptığım atıştırmalığımdır bu helva gofret yerine acıkınca iyi gidiyor streçe sarıp çantama atarım hep:)))
Bir yemek proğramında Çorumlu bir hanım yaptı KARAÇUVAL HELVASINI  çok şaşırdım içine leblebi katmadı ikram sırasında leblebi tozuna bulayabilirsiniz dedi bide hemen nette tariflere baktım leblebi yok şaşırdım!!!
Buda benim tarifim yıllar önce Çorumlu bir komşumuzdan öğrendiğimiz denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Malzeme
2 kase un
1 kase rondodan geçmiş leblebi unu yani ezilmiş leblebi
1 kase üzüm pekmezi
yarım kase su
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 kase iri doğranmış ceviz içi

Yapılışı

  • Unu teflon tavada yakmadan orta kısık ateş arası kavuralım
  • Un koyu pembe renk alınca ocaktan alıp yoğurma kabına alalım. 
  • Unu ara ara karıştırarak soğutalım
  • Una ceviz içi, leblebi unu, pekmez, yağ ve suyu katıp kaşıkla karıştıralım.
  • Elimizle kıvam alana kadar yoğuralım.
  • Kıvamı sıvı olursa leblebi unu katı olursa pekmez ilave edelim.
  • Şekil verip servis tabağına alalım.
  • Helvamızı buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz tabi kalırsa:)))
Afiyet Olsun
Sevgilerimle
Banu Altun

3 Mayıs 2013 Cuma

Kaşarlı Sucuklu Acukalı Poğaça






Hayırlı cumalar:)) http://hayattanazicik.blogspot.com/ düzenlediği Ben  Budum Etkinliği için ikinci tarifimi hazırladım. İlk tarifim şekerli kurabiyeydi şimdi de Kaşarlı Sucuklu Acukalı Poğaça yaptım. Bu poğaçanın içine acıka katmak benim fikrim çook nefis oluyor denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 



Malzeme 
1 paket terem yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tepeleme kaymaklı yoğurt
1 yumurta
5 su bardağından az un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İçi için
1 yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase acıka 
24 kalın dilim ızgara edilmiş hafif pişmiş sucuk
Üzeri için: Yumurta sarısı

Yapılışır
  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt çukur bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Kabartma tozu, tuz katılmış unu eleyerek karışıma katalım ve elimizle yoğuralım. 
  • Hamuru 10-15 dak. dinlendirelim.
  • Hamuru minik parçalarda kopartıp elimizle yuvarlak açalım içine önce 1 dolu çay kaşığı acıka sürelim üzerine 1 dilim sucuk koyalım üzerine iri bir tutam kaşar peyniri rendesi koyup yuvarlak şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş ve az yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürelim. 
  • Nar gibi poğaçalar kızarınca sıcak sıcak tavşan kanı çayla servise sunalım:)
Afiyet olsun

Acuka Tarifi

2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı sirke, az tuz
yarım çay kaşığından az toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı pul biber
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 mini çimdik köri
İsteğe göre bazen çok az çemen tozu 

Tüm malzemeyi cam çukur bir kabın içersin de ezerek iyice karıştırıp servise hazırlayalım.
Not: Sarımsak sarımsak sasımsı bir koku vereceğinden 2 gün içerisinde tüketilmesini tavsiye ederim....

Nefis acukayı farklı tatlarla tüketmek için önerilerim ACIKA ÇEŞİTLERİ  linkin üzerini tıklayalım... 

Sevgilerimle 
Banu Altun