28 Kasım 2013 Perşembe

MALATYA'NIN YANDIM ÇAVUŞ AYRANI:))

MALATYA'NIN YANDIM ÇAVUŞ AYRANI:))
Yoğurt ve süzme yoğurt iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır.
Azar azar su ilave edip istediğimiz koyuluk da ayarlarız. 
Ayrana bolca iğneyle 4-5 yerinden delinmiş yasemin biberleri katılır.
1 gece buzdolabında bekletilir. 
Servis zamanı iyice ayranı çalkalayıp karıştırıp sunalım... 
Buz gibi soğuk olmasına önem verelim...
Bu nefis buz gibi ayranı içerken serinliyorsunuz  arada biber ağzınıza geliyor bir ıssırık yandım oluyorsunuz yine ayran nefis bir uyum içmeniz yemeniz lazım diyeyim acı sevenler için vazgeçilmez tad... 

Lahmacun, köfte, etli bulgur pilavı yareni MALATYA'NIN YANDIM ÇAVUŞ AYRANI:))

Merhaba canlarım :) Yandım Çavuş Ayranı Malatya Usulü yapım önerisini paylaştım bugün sizlerle... 

Bu ayranı Malatyalı iş arkadaşımdan öğrendim. Anam da Malatyalıya kız bilmediğim farklı bizim oraların nedsi meşur dedim o da bu ayranı anlattı öyle bir anlattı ki içim gitti o gün bu gündür hep yaparken yapınca Zeynonun kulaklarını çınlatırım...

Araştırdım ayranı Malatya'lı bir iş adamı  Yandım Çavuş Hikayesinde esinlenerek farklı acı biberli bir ayran üretmiş kendisinin yolu açık olsun İstanbul!a da göndermesini ve marketlerde görmek isterim... Ama onun rengi kırmızımsı analadığım kadarıyla pul biberle yapılmış... 




GERÇEK YANDIM ÇAVUŞ HİKAYESİ
Kurtuluş Savaşı sonrasında işgalci Yunan askerleri Ege Denizi yönünde kaçarken her tarafı yakıp yıkmış, yöre ahalisini katledip vahşice cinayetler işlemekten hiç çekinmemişlerdir. Yunan askerlerinin denize döküldüğü tarihlerin akabinde 1922 yılı Eylül ayının ilk bölümünde Manisa-Saruhanlı' da yerleşik olduğu bilinen, adı Fevzi olan Yüzbaşı komutasındaki birliğin sürek başı olarak giden gözcü atlı mangası (süvari) dağların sırtlarında ilerlerken havanın çok sıcak, askerin yorgun ve susamış olmasından dolayı mola verme ihtiyacı duyar. Tepede tek ev olarak görünen evin yanındaki çitlenbik ağacının köküne atlarını bağlayıp etrafı (küçük menderes havzasını) gözetlemeye koyulurlar.
       
   Çok susayan komutan yanındaki rütbeli çavuş' a (emir erine) havanın çok sıcak olduğunu kastederek, "yandım çavuş şu karşıdaki evden soğuk bir içecek getir" diye seslenir. Emir eri komutanın emri üzerine bi koşu eve su almaya gider. O evde de bir türkmen kızı camız derisi içinde, Belevi Gölünde yetişen camızların sütünden yapılan yoğurtlardan yayık (ayran) yapmaktadır. Türkmen kızı toprak testiye camız ayranını doldurur, askere verir. Asker ayranı komutanına getirir. Komutan ve askerler ayrandan içer. Ayranı içen komutan bir daha ister. Bu evden kana kana ayran içen komutan ve askerler camız ayranını çok beğenirler, kendi aralarında ve yöre halkı arasında bu deyim "yandım çavuş ayran getir" diye dillenir.
       
   Yandım Çavuş Ayranı deyimi buradan kaynaklanmış ve hala yörede kullanılmaktadır.

Sevgilerimle
Banu Altun

24 Kasım 2013 Pazar

ÇERKEZ USULÜ PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER DOLMA ve PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER SARMA

ÇERKEZ USULÜ PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER DOLMA
Malzeme 
 6 adet közlenmiş kırmızı biber küçüklerinden seçelim !
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy kuru soğan
250 gr. sert beyaz peynir  az tulum peyniri de katılır 
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzerine Sos:  Kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, limon suyu ve ezilmiş sarımsak

Yapılışı 
Kırmızı biberleri közleyelim. 
Kabuklarını soyalım.
Sunuma güzellik kattığı için biberin saplarını atmayalım.
Biberlerin ortasını yarıp çekirdeklerini ayıklayalım. 
Tavaya sıvı yağı koyalım. Yağ ısınınca küçük doğranmış kuru soğanı katıp kavuralım. 
Soğanlar iyice yumuşayınca ufalanmış peyniri katalım, isteğe göre az yağsız tulum peyniri de katılırsa çok yakışır.
3 dak. kadar kavuralım. 
Baharatları katıp az daha kavurup ocaktan alalım, soğumaya bırakalım. 
Köz kırmızı biberlerin içini soğanlı peynirle dolduralım.
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağlı, limonlu, sarımsak ve kıyılmış maydanozlu sosu döküp yiyelim:))
Afiyet Olsun...
Kırmızı biberi sofraların gülü hem görüntüsü hem lezzetiyle vazgeçilmez tat...
 PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER SARMA
Malzeme 
5 adet közlenmiş kırmızı biber turşu da olabilir 
1 kase yağlı beyaz peynir ve yağlı tulum peyniri karşımı 
1 tutam kıyılmış maydanoz
Sosu: zeytinyağı, limon suyu , sirke ve ezilmiş sarımsak
Süslemek için yeşil soğan 

Yapılışı 
Közlenmiş biberleri soyup, iç çekirdeklerini ayıklayalım. 
Kırmızı biberleri şerit olarak keselim. 
Beyaz peyniri, tulum peyniri ve kıyılmış maydanozla karıştıralım.
Kırmızı biberlerin içine peynirli karışım koyup saralım. 

Sardığınız ruloları 2 cm. aralıkla keserseniz dik koyarsanız gül gibi şekli oluyor yuvarlak yapılmış köftenin yanında  harika bir görüntü oluyor yanına haşlanmış brokoli koymayı unutmayın:)) 

Diğerlerini ister rulo şeklinde sunun ister yeşil soğanın saplarını 
5 dak kaynar suda bekletip sarmaları yeşil soğan sapıyla bağlayın.... 
Çay sofrasına da yakışır yemek sofrasına da seçim sizin:)
Afiyet Olsun...
Merhaba canlarım:) 
Nefis  PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER SARMA   ve 
ÇERKEZ USULÜ PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER DOLMA 
tarifiyle geldim. Bu nefis tarifleri de arşivime katmak istedim ve uzun zamandır yapmayan varsa hatırlatmak amaç :)) sizlerin de denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
                                    Sevgilerimle 
                                    Banu Altun 

22 Kasım 2013 Cuma

MUHARREM AŞURESİ * KÜSEN BAĞLAMA * DOSTLUK


Hayırlı cumalar... 
Yoğun koşturmalı bir haftayı tamamladım canlarım. Hafta başı Aşuremizi yaptık konu komşu eş dost sıcak sıcak dağıttık 
Rabbim kabul eylesin... 
Muharrem aşuresi yada çorbası diyelim benim bildiğim annemden öğrendiğim şekeri kıt, az tuzlu, karanfili bol pişiririz... 
Bide aşure tatlısı vardır bol şekerli bol meyvalı aman yerken dikkat tam kalori bombası benim arşivde tarifim var canım çekti bide sırada şekerli aşure var:))) 

BAĞLAMAM BANA KÜSMÜŞ!!!! 
Bağlamam uzun zamandır akort olmuyor yok çare arkadaşlara soruyorum sen iyi çalarsın baksana diyorum olmuyor onlar diyor benimki de öyle neyse bir müzik öğretmenine gittik gönüllü bağlama dersi verene sırayla bağlamarı akort yapması için uzattık hepsine KÜSMÜŞ KÜSMÜŞ KÜSMÜŞ diyor benim gözlerim irileşti!!! nasıl bağlama küser diye... 
İşte kopma anı!!! Öğretmen ya sakin sakin anlatmaya başladı bağlama bildiğimiz odundan yapılır bunun insan gibi duygusu yoktur tellere dokunup çalıp bırakırsanız odun şişer akort tutmaz tamiri zordur!!! Adına küsme deniyor oooohhh derin bir nefes aldım duygusal durum yok:))) Bu durumda tembeller olduğumuz ortaya çıktı herkeste de bir bahane... Birdaha bağlamamı küstürmemek dileğiyle diyorum... 
Güzel bir küsmeyle ilgili  Türkü seçtim sizler için  mutlaka dinleyin isterim....


İSMAİL ÖZDEN

DOSTLUK
Ahhh benim can can dostlarım. Biraz huysuz olduğumu pipirikli olduğumu bilirler uzun zamandır düdüklü tencere istiyordum kimse almak istemiş çünkü ben düdüklü tencereden hem korkan hemde isteyendim... Parasını hediye ettiler git düdüklü al allll ve aldım sonunda... Arkadaşlarım gelince düdüklüde yaptığım aşureden ikram ettim:))  dolma yaptım Yasemin ve Meleğin en çok sevdiği kuru dolma içiyle yapılan yaprak dolması  çok ekşi oluyor ve güveçte pişince de nefisss...



Tereyağlı poğaça aceleyle ama sevgiyle yapılmış bir lezzet....


Benim blogcanlarım bugün tarif yok görüntü var kısmet olsa ahhh ahh hepiniz misafirim olup bana geleseniz oyyyy neler yaparız dimi:)) Düşünmek bile güzel... 
Canlarım kalpler sevgi dolu yüzlerde gülümseme evlerde bereket olması dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun 

18 Kasım 2013 Pazartesi

PAPAZ YAHNİ

PAPAZ YAHNİ
Malzeme
500 gr. dana sırt kısmı orta yağlı kuşbaşı et 
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 mini file arpacık soğan ortalama 1 iri kase dolusu oluyor
4 diş rende sarımsak 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı acı biber salçası 
4 adet domates
1 tutam tuz , 1 tutam toz şeker
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 
isteğe göre karabiber, toz acı kırmızı biber
1 küçük defne yaprağı 
1 ajlan çay bardağı sıcak su gerekirse ilave olur 

Yapılışı 
Eti direk ısınmış teflon tencereye bırakalım. 
Et suyunu salsın çeksin. 
Et suyunu çekince sıvıyağ ve tereyağını katalım kavuralım. 
Arpacık soğanları kabuğuyla kaynar suya atalım 5 dak. bekletip soğuk buzlu suya atalım. Soğanlara barmak ucumuzla bastıralım pıt diye kabuğundan ayrılıyor. 
Soyulmuş arpacık soğanları ete katalım. 
Kavurmaya devam edelim. 
İki çeşit salçayı katalım kavuralım.
Rende sarımsakları ilave edip kavuralım. 
Kabukları soyulmuş orta boy doğranmış domatesleri katıp kavurmaya devam edelim. 
Tüm malzeme iyice özleşince pişkinliğe yaklaşınca sıcak suyunu ileve edelim. 
Su ölçüsünü verdim ama yani üstü görünüp görünmeyecek kadar su ilave edelim. Suyu az olacak!!!
Defne yaprağını ileve edip ağzını kapatıp pişeye bırakalım. 
Suyunu çekince kıvam alınca tuz, tozşeker, sirke ve baharatları katıp 5 dakikadan az pişirip tenceremizi ocaktan alım. 



Bol şehriyeli pirinç pilavı ve cacık yareni Papaz Yahni servise yemeye hazır :))
Merhaba canlarım :) Güzel bir hafta diliyorum. 
Sıkıntılı işlerimi düzeltmeye gayret ediyorum... Bu gün aşure de pişiriyorum Rabbim kabul eylesin...Koşturmaya devam:))  
Yeni haftaya nefis et yemeği PAPAZ YAHNİ tarifimle geldim. 
Sevgili Giritli İdilaka'nın tarifi planet kanalında takipcisiyim. Girit mutfağının bu kadar nefis olduğunu İdilaka sayesinde öğrendik... 
Ben tarifde az kendime göre biraz değiliklik yaptım:) sizlerinde denemesi beğenmesi dileğiyle... 
Sevgilerimle
Banu Altun

14 Kasım 2013 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI ÜZÜMLÜ KURABİYE


DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI ÜZÜMLÜ KURABİYE
Malzeme 
250 gr kase margarin
1 su bardağı toz şeker 
1 yumurta 
1 ajlan bardak damla çikolata 
1 ajlan bardak damla fındık kırığı 
1 ajlan bardak damla mor çekirdeksiz kuru üzüm 
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Üzeri için : Eritilmiş çikolta


Yapılışı 
Yağ , yumurta ve toz şekeri telle çırpalım krem haline gelene kadar.
Un, kabartma tozu ve vanilya katıp kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. 
Hamura, damla çikolata, üzüm ve fındık kırığı ilave edip her yerine eşit miktarda dağılana kadar yoğuralım.
Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim... 
Önceden ıstılmış yüksek ısılı fırına sürelim. 
15 dak sonra fırının ısısını azaltarak hafif pepbe olana kadar pişirelim. 

Afiyet Olsun

Fırından aldığımız kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş kremayla kıvam almış çikolataya tamamını batırıp üzerine hindistan cevizi veya fındık serpip servise sunalım. 
Bu kurabiyenin asıl tarifi tamamı kremayla kıvam almış çikolata batırılmış şeklidir çokda nefis oluyor... Benim kurabiyem hediyelik di bide yazın yapmıştım sıcakda eriyeceğinden bu kadar çikolatalamıştım...
Merhaba canlarım... Nefis çay yareni sohbete sohbet katacak 
DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI ÜZÜMLÜ KURABİYE tarifim sizlerinde denemesi beğenmesi dileğiyle...

Sevgilerimle
Banu Altun

11 Kasım 2013 Pazartesi

EMİNE BEDER İLE MUTFAK AŞKI PROĞRAMINDAYIM 12/11/2013 SALI GÜNÜ Saat 13:00


İzlemek için linkin üzerine tık tıkkk
Canlarım ailece hayranı olduğumuz çok sevdiğimiz 
Sevgili Emine Beder Hanıfendinin Beyaz Tv deki 
Mutfak Aşkı Proğramına konuk oldum...

Mutluluğumun tarifi yok Emine Hanımla yemek yapmak çok güzeldi. Bir ara heycanlandım ellerimin titrediğini fark ettim ama talı bir heycandı sonra geçti...
Nefis lezzetleri yaparken geçen güzel sohbetimizi Hak kelamıyla duayla tamamladık. 
Kendisi çok tatlı dilli  bir hanımefendi içimden kendisine iltifatlar etmek geldi ama yine malum olan heycan konuşturmadı. 
Baharat isimlerini bile bir an karıştırdım :)



Sizler için nefis 3 lezzet hazırladık...
Emine Hanım Muçari sucuklu kek yaptı.
Bende meşur Acuka ve Boşnak salatası yaptım... 
Hediyem Emine Hanımın Kitabı Hamur İşleri oldu hımmm tarifler nefis yapmaya başladım bile... Hediye için tekrardan teşekkürler...


Sevgili Emine Hanım ve anneciğim... 

Kamera arkası ekibi hanımlar o kadar sıcak kanlı o kadar misafir merverler hepsine ve Beyaz Tv teşekkürler sevgiler... 

Yayın zamanı 12 kasım 2013 Salı günü Saat 13:00
Beyaz Tv Emine Beder İle Mutfak Aşkı Proğramında
izlemiz dileğiyle... 

Sevgilerimle
Banu Altun 

9 Kasım 2013 Cumartesi

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


Atam seni sevgiyle özlemle Rahmetle anıyorum ve anıyoruz... 
Al Ay Yıldızlı bayrağımaza her bakışta sen yüreğimdesin...
Nur içinde yat ATAM... 
Saygılarımla
Banu Altun

Not : Şimdi sırası olmayabilir ama çocukluk zamanından beri sakladığım tariflerimin arşivinde 
Atamız Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği yemekler bölümü var. 
Yapmak fırsat oldu fotolamak fırsat olmadı çünkü yemeği yapmak kadar ortamda özen istiyor dekoru vs. umarım en kısa zamanda böyle kıymetli bir bölüm olacak blogumda şimdidin yazayım dedim... 

8 Kasım 2013 Cuma

SOSİSLİ RUS SALATASI

 SOSİSLİ RUS SALATASI 
2 adet haşlanmış havuç mini küp doğranmış
4 adet küçük haşlanmış patates mini küp doğranmış
1 su bardağı konserve bezelye 
5 adet kornişon turşu mini küp doğranmış
4 adet haşlanmış sosis para para dilimlenmiş
1 su bardağı mayonez
4 çorba kaşığı yoğurt

Şip Şak Yapılışı 
 Tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştırıp servise sunalım. 
Tost makinasında ısıtılmış sandaviç arası çay veya meyva suyuyla servise hazırdır...
Afiyet olsun...

Hayırlı cumalar... Canlarım sıkıntılar bitmiyor koşturmam son durak bilmiyor Ya Sabır Ya Selamet diyorum. Muharrem ayında öfkeyi kendim uzak tutmaya çaba gösteriyorum...

Uzun zamandır yayını bekleyen tarifim 
SOSİSLİ RUS SALATASI benim çok sevdiğim şip şak lezzet ve öğrencilerin çalışan bayanların, gençlerin vazgeçilmezi... 
Tarifi arşivimde bulunsun diye ve uzun zamandır yapmayan varsa hatırlatmak için yayınladım. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....
Sevgilerimle
Banu Altun

6 Kasım 2013 Çarşamba

PARMAK ÇÖREK

PARMAK ÇÖREK 
125 gr. eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı toz şeker 
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep 
aldığı kadar un, az tuz 
1 paket kabartma tozu 
Üzeri için
 1 yumurta sarısı
1 yumurta akı 
susam yeteri kadar

Yapılışı 
Eritilmiş tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve şekeri telle çırpalım.
Elenmiş un, kabartma tozu, mahlep, az tuz ilave edip yoğuralım. 
Yumuşak bir hamur elde edelim. 
Parmak şekli verip, yarısına yumurta akı sürüp susama buluyalım.
Yarısına yumurta akı sürüp susama buluyalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. 
Demli çayla servise sunalım.
Afiyet olsun... 

Not: Parmak çöreği piştiği gün tüketilmesini tavsiye ederim. 
Yumurta akına bulanan çörekler de nefis sarısına bulanan da nefis iki çeşidini yapmanızı tavsiye ederim... 
Not: Yozgatın meşur Parmak Çörek tarifi değil bu onu oranın yerel fırınları yapıyormuş bu sevgili Yeturun Parmak Çöreği.... 

Hayırlı günler... Tarifler beni yayınla diyor fazla resim yükmekten bilgisayar ağırlaşmış... Bu günlerde çok kötü başım ağrıyor oruç çarptı sandım kıvranırken bu gün tvden öğrendim ki çölden ülkemize kum gelmiş baş ağrısının nedeni buymuş... Önümüzde ki günlede yağmur yağınca da çamur gibi yağacıkmış bilginize.... 

Bundan 2 sene önce nette tarif arıyordum Yozgatın meşur Parmak Çörek tarifini ararken birde baktım bizim sevgili Yetur da buldum aman ben kaptım bu tarifi dedim 2013 eylül ayında sırası geldi yaptım şimdi de yayında... Ahhh sevgili Yetur neredesin niye blogunu kapattın ayyy daha ne tarifler vardı hepsini yapacağım derdim ama yoksun... Sana burdan kocaman sevgiler... 
Canlarım sizlerin de PARMAK ÇÖREK deneyip beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle 
Banu Altun

3 Kasım 2013 Pazar

SEMİZOTLU CACIK

SEMİZOTLU CACIK
1 demet semizotu
3 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt 
3 diş sarımsak 
3 çorba kaşığı zeytinyağı 
2 adet iri salatalık
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Servis zamanı buz küpleri:)

Yapılışı 
Semizotunun yapraklarını, küp doğranmış salatalığı, ezilmiş sarımsağı, içine az su katılıp çırpılmış yoğurt ve süzme yoğurdun içen katalım.
Servis kabına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızı pul biber serpip, buz küplerini ekleyip servise sunalım... 
Not: Tuzunu yiyeceğimiz kadarına atalım. Tuz semizotunu pörsütür!!!

Merhaba canlarım... Sizleri çok seviyorum iyiki varsınız... 
Bu gün küçük bir öneri tarifle geldim. Semizotlu Cacık bulgur pilavı yareni tek başına da nefis doyurucu bir tat denemeniz beğenmeniz dileğiyle... 
Sevgilerimle
Banu Altun

2 Kasım 2013 Cumartesi

RAHMETLİ BABAMA SON VEDA

Rahmetli babamın kabrini yaptırdım, gittik çiçeklerimizi ektik, toprağını suladık ve boll boll dua ettik. Annemin 20 yıl sonra babamla karşılaşması... Rabbim ruhunu haberdar eyleyin... 
Babam rahmeti olmadan 3 gün önce bir kalbime sıkıntı girdi patlayacam hayır olsun diyorum sebep neden ney bilmiyorum. Annem rüysında babamı görmüş üzgün bir ara diyor çarşamba günü evet diyorum arıyacağım bende babama bir müjde verecektim dur cuma arayım sevinsin dedim. Annnem korkutu sen müjde dersin o yanlış anlar sen hal hatır sor dedi tamam dedim. 
Gün ağır yavaş giyor perşembe işe gittim sende gariplik var iymisin diyorlar heee iyyim yarın işe gelmeyim olurmu neyim var bende anlamadım dedim. Tamam dediler. Cuma zor bir gün sabaha karşı bir rüya görüyorum göüs kafesim ayrıyor zil zalmasıyla nefes aldım. Acı haber küt diye söylendi hiç hasta bir su iç yok ve yıkıldık çığlık gözyaşı... Belki hastadır diyorum yokk yokk gömüyorlar deniyor ACIMASIZCA... AHHH AHHH...

Yüreğimde ki ateş hep yanacak keşke demek Rabbime iysan gelirmi töbeee ama yürek gizlice ağlıyor keşke babam hasta olsaydı ona baksaydım nefes alsaydı Takdiri ilahi... 
Kimse hasta bakana Allah kurtarsın demesin bazı insanları o hastanın nefisinden teselli bulur belki kul tam Hakka töbe eder öyle kavuşur Hakka... Gönül işte bunu bile düşünüyor o yürek yangınıyla... 
Hepimiz HAK yolcusuyuz yolumuz bir yol yok birbirimizden üstünlüğümüz. 
Acı olan yalan dünyada kul kendini kuldan üstün görmesi. 
Mülk Allahın!!!
Güç, korkutuculuk, öfke azraille karşılaşana kadar sonra herkez eşit...
Kıldığın namaz senin, tuttuğun oruç senin, taktığın türban senin,  gittiğin Hacılık senin güvenmesin kimse bunlara her an sınanan Kalp RABBİMİN. 

İĞNEDEN İPLİĞE VERİLECEK HESAP YANLIZ HAKKA...

YÜCE KURANI KERİMİ TÜRKÇE OKUYALIM İMANIMIZI TAZE HAK AŞKINI YANARAK YÜREKDE TAŞIYANLAR OLALIM. 
AMİN.
 Hayat ahhh hayat bu pırıl pırıl gülümseme mazide kaldı araya şeytan ve nifak girdi babam dönüşü olmayan yanlış yola giridi, İŞ HAYATINI PARÇALIDI BIRAKTI KAPORTACI ALİ RIZA USTALIĞI DİPSİZ KARANLIK KUYUYA DALDI VE BİR DAHA ÇIKMADI... bizim de yollarımız ayrıldı birdaha birleşmemek üzere... 
Hep gözyaşı döküldü neden kara kader böyle hiç umut yokmu yoktu... 
Kanadım kırık büyüdüm boynum hep eğriydi çocuk aklımla insan etinin nekadar ağır olduğunu bilirdim ağlardım.
Babam 59 yaşında bize geri döndü özür diledi affedin beni yanlış yaptım şeytan kanıma girdi cahildim geçtim çok alkol alırdım hadi barışalım sen küçük kızım ol annen eşim yuvamıza gidelim dedi... 
Önce sevindim kırık kanadım düzeldi affettim ama birleşmenin imkansız olduğunu geçen acı göz yaşı dolu günlerin bedeli bir özürle geçmez, kadın hastalıklarından hasta diye genç yaşında horlanan hasta diye terk edilen annemi asla babamla karşılaştırmadım. 
Bırak terk ettiğin gibi kalsın biz boynu bükük de olsa mutluyuz rahatız sen kendine iyi bak dedim... 
Rabbim günahlarinı afeylesin... 
Amin... 
Not: Bugün üzücü bir yazı yayınladım ama içimi döktüm sanki geçmişe...
Banu Altun