22 Ocak 2014 Çarşamba

Yoğurtlu Yeşil Mercimekli Aş

BENEKLİ AŞ
Malzeme
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı keme çorba hamuru kare kare mini pul şeklinde oluyor yöresel ürün satan yerden alabilirsiniz Malatya Pazarı
6 su bardağı su 
1 kase süzme ve normal yoğurt karışımı 
1 yumurta 
1 tepeleme çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı tere yağı 
1 çorba kaşığı sıvı yağ 
kırmızı pul biber, karabiber, nane ve ezilmiş 3 diş sarımsak
Yapılışı 
Yeşil mercimeği 1 saat kadar suda ıslatıp süzelim. 
Yeşil mercimeği bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp üzerine soğuk su katıp süzelim. 
Tencereye 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakalım. 
Su kaynayınca hamuru katıp haşlamaya bırakalım. 
Hamurlar yumuşamaya başlayınca yeşil mercimeği katıp ikisini bir haşlamaya devam edelim. 
Çukur kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpalım. 
Haşlama suyundan yoğurda kaşık kaşık suyundan katıp yoğurdu ılıştıralım. 
Ve hızla karıştırarak tencereye yoğurdu ilave edelim. 
Yoğurt fazla pişmeyi sevmez!!!
15 dak kadar pişirelim karıştırarak. 
Tavaya tereyağ ve sıvı yağ alalım. 
Yağlar ısınınca baharatları ve ezilmiş sarımsağı katıp yağı bu malzemeyle cızırdatıp :) çorbaya dökelim. 
Son olarak tuzunu katalım, Aşımız servise hazırdır... 
Afiyet olsun... 
Merhaba canlarım :)) Büyüklerimizin nenelerimizin yemeği Aş... 
Aş ne çorba ne yemek kıvamında olur. Ekmekle onu yersin ve doyarsın... Ahhh eski topraklar ahhh... Yanına salata bilinmez :)) soğan kırılır yazsa da yeşil soğan her kez taş gibi doymuş kalkarmış...
Not: Hamurunu kendiniz yapmak isterseniz mantı hamurunu açıp mini kareler kesin dam yada balkonda güneşte kurutun ben hiç İstanbul da yapmadığım için bilmiyorum memlekette yaparsam getiriyom yoksa alıyom :))...

Yoğurtlu Yeşil Mercimekli Aş tarifimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle 
Banu Altun